⏰ PROMOTIA ZILEI
Ai 12% reducere pentru toate produsele din categoria Bomboane.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Ce consecințe are o naștere prematură?

Ce consecințe are o naștere prematură?
     

Ce înseamnă o naștere prematură?

O sarcină obișnuită durează în mod normal 40 de săptămâni. Când un copil se naște cu 3 sau mai multe săptămâni înainte de termen, putem vorbi despre o naștere prematură. Majoritatea copiilor nascuți după aproximativ 37 de săptămâni de sarcină nu dezvoltă nici un fel de probleme. În schimb, copiii născuți după 32 săptămâni de sarcină (cam la 7 luni) pot avea probleme în a mânca, a respira sau a se încalzi. Dar după ce acești copii încep să crească, pot fi aduși acasă din spital. Copiii născuți mai devreme de 26 de săptămâni de sarcină (sub 6 luni) este cel mai probabil să aibă probleme serioase. În cazul unei astfel de nașteri când copilul se naște foarte mic și bolnav, este nevoie ca parinții să ia o decizie pe viață și pe moarte asupra tratamentului.

De ce este nașterea prematură o problemă?

Deoarece copiii care se nasc prematur au probleme în a-i hrăni pe gură, în a respira regulat și a-și încălzi corpul. Este nevoie de timp ca organismul lor să se poată dezvolta pe deplin și să crească normal. Însă după ce aceste probleme sunt depășite, părinții își pot lua copilul acasă din spital. Când un copil se naște prematur, organele lor nu sunt complet dezvoltate și aceasta poate cauza probleme serioase de sănătate. Un copil născut înainte de termen poate fi o experiență stresantă și temătoare pentru parinții acestui copil. Este nevoie de multă întelegere și sprijin reciproc pentru ca această problemă să poată fi depășită cu succes.

Care sunt cauzele nașterii premature?

Cauza unei nașteri înainte de terme pot fi probleme ale fătlui, ale mamei sau ale ambilor. De multe ori, cauza nu este pe deplin cunoscută, însă majoritatea cauzelor includ:

  • probleme ale placentei
  • sarcina cu gemeni sau multiplă
  • infecție în organismul mamei
  • probleme ale uterului sau cervixului
  • consumul de droguri sau alcool în timpul sarcinii

 

Ce tip de tratament se administrează copiilor născuți prematur?

Copiii prematuri care stau la terapie intensivă neonatală sunt urmăriți foarte atent în vederea detectării apariției unor infecții, a unor probleme de respirație sau modificări a funcției cardiace. Iar până când aceștia pot să-și mențină temperatura corpului, sunt ținuți în paturi special încălzite. În ceea ce privește hrănirea lor, de obicei sunt hrăniți intravenos sau prin tuburi, în funcție de starea lor de sănătate. Hrănirea prin tub se face până atunci când copiii devin suficient de puternici pentru a respira, suge și înghiți pe cont propriu. Pentru copiii născuți foarte prematur și care sunt bolnavi este nevoie de un tratament special, în funcție de problemele lor medicale. Cei care au probleme grave de repirație sunt ajutați printr-un tub de oxigen sau de un apărat tip ventilator care pulsează aerul înauntru și în afara plămânilor. Unii copii au nevoie doar de un tratament medicamentos, în schimb alții necesită intervenții chirurgicale pentru a supraviețui. Laptele matern conferă copilului extra protecție împotriva infecțiilor. De aceea este nevoie ca unele mame să-și pompeze laptele și să-l aducă la spital pentru a-și hrăni bebelușul. În general, medicii și asistentele care se ocupă de nașterile premature sunt specializați în îngrijirea atentă a copiilor prematuri, de aceea este recomandat ca parinții cu copii nascuți prematur să le ceară sfatul atunci când duc copilul acasă.

Ce fel de probleme cauzează nașterile premature pe termen lung?

Înainte de o naștere prematură, este greu pentru medici să prezică cât de sănătos va fi un copil născut prematur. Asta nu înseamnă că nu poți fi pregătită de aceștia pentru ceea ce va urma. Majoritatea copiilor născuți prematur nu dezvoltă nici un fel de dizabilități, dar cu cât sunt născuți mai înainte de termen, cu atât mai serioase vor fi problemele medicale.

Cele mai comune afecțiuni sunt: tensiune arteriala scazută, nivel scăzut de glucoză în sânge, probleme respiratorii, anemie, boli cronice ale plămânilor, hemoragie intraventriculară, retinopatie, hernie inghinală, malformații congenitale. Cei care vor avea probleme mai serioase sunt acei copii născuți cu greutatea sub 750 de grame sau mai puțin. Problemele pe care le pot dezvolta în timp includ retard mental sau paralizie cerebrală.

La ce să se aștepte părinții copilului născut înainte de termen?

Când părinții iau copilul acasă, nu trebuie să fie surprinși dacă copilul lor doarme în reprize scurte de timp și stă treaz un timp foarte puțin. De asemenea copii prematuri se îmbolnăvesc mai des decât cei născuți la termen, de aceea este nevoie ca acești copii să fie ținuți cât mai departe de persoanele bolnave și să fie ținuți sub observația părinților constant. Sindromul morții instantanee este des întâlnit în randul copiilor născuți prematur, iar pentru a preveni o moarte subită, părinții trebuie să se asigure că bebelușul lor doarme pe spate.

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.