⏰ Reducere de -10% la toate produsele de pe site
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Intr-o clasa de elevi doi sunt obezi

Intr-o clasa de elevi doi sunt obezi
     

Cu fiecare zi ce trece ne apropiem de sezonul de dăruire mult prea așteptat de toți copiii de pe această planetă. Mai ales în luna decembrie, în preajma sărbătorilor, copiii mănâncă o mulțime de dulcuri și prăjituri. Ca și adulți este de datoria noastră să avem grijă de cantitatea și calitatea mâncărurilor consumate de copiii noștri. Sunt mulți factori datorită cărora copiii pot deveni obezi, iar una dintre acestea este mâncarea nesănătoasă și excesul de sare și zahăr.

Alegeți să preparați dulcuri și prăjituri sănătoase. Pe lângă asta vă sfătuim ca dulcurile cumpărate ca și cadou de sărbători să fie pe cât posibil sănătoase.

Obezitatea este o problemă globală, ce afectează și copiii din România.

 În România aproape 20% dintre fete și 30% dintre băieți sunt supraponderali conform unui studiu realizat de specialiști și Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.

În România 1 din 15 de copiii este obez. Prof.univ.dr. Maria Puiu spune că într-o clasă de elevi doi sunt obezi. 

Pentru copilul supraponderal care are un parinte obez, riscul de a deveni obezi este mai mare în comparație cu copiii normopomderali. În cazul în care ambii părinți sunt obezi riscul ca și copilul să devină obez este 80%.

Efecte negative ce pot apărea datorită obezității:

Copiii obezi dezvoltă toate bolile bătrâneții, deși sunt doar la începutul vieții lor. Peste 60% dintre copii care sunt supraponderali înainte de pubertate vor fi adulți obezi, conform datelor Organizației Mondiale de Sănătate.

Precum la adulți așa este și la copii, odată ce kilogramele în plus apar este foarte greu de dat jos. 

Prima dată apar boli cauzate de dezechilibrul lipidelor în organism, adică ateroscleroză. Ateroscleroza este o afecțiune a pereților vaselor sangvine care, în timp, conduce la reducerea diametrului vasului de sânge până la înfundarea acestuia. Inima devine suprasolicitată și încep să apară probleme. 

Urmeaza diabetul. Majoritatea copiilor cu gradele 1 si 2 de obezitate au glicemia crescută și colesterolul mărit. 

Pot apărea probleme articulare si oasoase care sunt încă în formare. Apar deviațiile colanei vertebrale, piciorul plat, modificări ale mersului.

„Copiii obezi sunt extrem de vulnerabili psihologic, pentru că sunt exclusi din colectivitate, ceilalți copii râd de ei, nu se joacă cu ei, îi evită, iar aceste situații generează o nouă serie de probleme” - spune Prof.univ.dr. Maria Puiu 

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.