Ziua Canah
toate produsele cu -12% reducere
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Hidratarea optimă a copiilor pe timp de iarnă

Hidratarea optimă a copiilor pe timp de iarnă
     

Odată cu debutul sezonului rece, senzația de sete nu mai intervine cu aceeași frecvență cu care o făcea înainte. Asta poate pune probleme chiar și adulților, care uită să se hidrateze corespunzător – dar cum se traduce asta pentru cei mici? În plus, din ce în ce mai mulți copii suferă de diverse afecțiuni ale pielii, foarte frecventă fiind dermatita atopică. Hidratarea corectă poate contribui esențial la sănătatea organismului și a pielii persoanelor celor mai dragi ție.

În cele ce urmează, îți vom detalia principalele riscuri ale deshidratării și vă vom oferi câteva sfaturi utile pentru a menține cantitatea de apă ingerată în timpul iernii la valorile optime, garantând astfel o cât mai bună funcționare a tuturor organelor.

În lipsa temperaturilor înalte și a transpirației evidente, părinții trebuie să fie mai atenți la nivelul de hidratare al copilului lor, deoarece lipsa acestora poate împiedica copilul să devină conștient că este deshidratat.

Adesea, părinții tind să neglijeze consumul de apă al copilului lor în timpul iernii. Deoarece mecanismul de sete al unui copil nu este încă pe deplin dezvoltat, cu excepția cazului în care i se reamintește frecvent, acesta nu va consuma o cantitate suficientă de apă pentru a menține starea optimă de sănătate. Hidratarea corectă este la fel de importantă pentru sănătatea umană iarna ca și vara.

Deshidratarea poate duce la scăderea capacității de memorare și concentrare

Atunci când copiii nu beau destulă apă, poate interveni deshidratarea. Deshidratarea ușoară nu pune viața în pericol, dar poate provoca mai multe simptome tulburătoare la copii, cum ar fi tulburări cognitive, dureri de cap, concentrare redusă și greață. La copiii mai mici, semnele de deshidratare includ stare de nervozitate, urinare mai rară, uscăciune a gurii și lipsa lacrimilor.

 • Sirop Tuse Copii GrinTuss 180gr Aboca
  -25%

  Sirop Tuse Copii GrinTuss 180gr Aboca

  60,30 lei
  80,71 lei
  Sirop Grintuss ideal pentru tratarea tusei la copii! Este un sirop pe bază de Miere și complexe moleculare de Grindelia, Patlagina și Helichrysum.Grintuss pediatric sirop este indicat pentru tratamentul tusei, atât uscate cât și productive, în cazul copiilor începând cu vârsta de 1 an.Grintuss pediatric sirop este un dispozitiv medical pe bază de miere ...
 • Ketchup pt Copii Indulcit cu Nectar de Agave 500ml Dennree

  Ketchup pt Copii Indulcit cu Nectar de Agave 500ml Dennree

  30,37 lei
  Ketchupul pentru copii oferă o bucurie pură. Kettchupul pentru copii Dennree este făcut din rosii coapte la soare. Bucurați-vă de gustul de fruct fin.Este bine sa inlocuim zaharul cu sirop de agave, mult mai sanatos si cu un indice glicemic foarte mic, dar mai ales un dulce sarac caloric. Proprietatile antibacteriene sunt benefice pentru organism, astfel ca indulcitorul este un produs foarte ...
 • Spray pentru copii, Nasuc Fericit, 20ml, Prisaca Transilvaniei

  Spray pentru copii, Nasuc Fericit, 20ml, Prisaca Transilvaniei

  42,80 lei
  Spray pentru copii, Nasuc Fericit, 20ml, Prisaca TransilvanieiSpray pentru copii, Nasuc Fericit, 20ml de la Prisaca Transilvania este un produs 100% natural, fără alcool. Produsul are o aromă plăcută și nu pișcă.Ingrediente: propolis, miere, argint (coloidal), ulei esenţial de portocal; apă.Cercetările recente au demonstrat că propolisul şi argintul, combinate, îşi maximizează ...
 • Wellness Jeleuri Copii Imunitate Forte, 30buc, Sano Vita
  -25%

  Wellness Jeleuri Copii Imunitate Forte, 30buc, Sano Vita

  24,00 lei
  32,00 lei
  Jeleurile Imunitate Forte de ajută să le oferi copiilor tăi sursa zilnică de vitamine într-un mod jucăus și delicios. Bogate în vitamine acestea susțin sistemul imunitar în toate perioadele anului.BeneficiiVitamina C, zincul, socul și echinacea susțin sistemul imunitarVitamina C reduce oboseala Zincul susșine funcșia cognitivaJeleuri cu vitamine, fără zahăr, cu ...

Atunci când copiii sunt hidratați în mod adecvat, au șanse mai mari să aibă performanțe mai bune la școală, atât în studiile lor academice, cât și în activitățile extracurriculare. Studiile arată faptul că, copiii care sunt deshidratați au o memorie mai slabă și probleme de concentrare.

Cum poate un părinte să se asigure că, copilul lor bea cantitatea necesară de apă zilnic?

O metodă ideală pentru a asigura un consum adecvat de apă de către copiii voștri este să stabiliți un program zilnic - amintiți-le să bea un pahar cu apă atunci când începe emisiunea lor TV preferată sau imediat ce intră în casă de la grădiniță sau școală.

Educați-i să bea apă curată sau filtrată, din surse sigure, încurajați-i totodată să le evite pe cele din locuri publice, deoarece puritatea acesteia poate fi discutabilă.

În funcție de nivelul de activitate fizică și de greutatea corporală, copiii trebuie să bea zilnic minim 1,5-2 litri de apă. Puteți consulta medicul pediatru pentru a afla de câtă apă are nevoie copilul dumneavoastră. Această cantitate le va garanta o stare optimă de funcționare a tuturor organelor, susținând totodată digestia și sănătatea pielii!

Pentru copiii agitați cărora nu le place să bea apă, părinții pot încerca următoarele sfaturi:

 • Oferiți-le sucuri naturale și ceaiuri fără zahăr adăugat!
 • Apa proaspătă de nucă de cocos funcționează foarte bine pentru hidratarea corpului.
 • Încurajați-i să mănânce fructe bogate în apă, cum ar fi portocale, pepene verde etc. Aceste fructe bogate în apă conțin și cantități mari de vitamina C și antioxidanți, care oferă de asemenea beneficii sistemul imunitar și un plus de protecție în fața bolilor de sezon, precum răceala sau gripa.
 • În timpul excursiilor la munte, a jocurilor active în aer liber, ori a sesiunilor de patinaj, ski sau săniuș, încurajați-i pe cei mici să ia câte o pauză de 5-10 minute pe oră, pentru a se realimenta cu un ceai cald sau lapte păstrat în termos – le va asigura un plus de hidratare și o reglare optimă a temperaturii.

Hidratarea este imperativă pentru copii, iar părinții trebuie să supravegheze cu atenție consumul zilnic de băuturi al copilului. Furnizarea de apă curată și pură, precum și adjuvanții potriviți, îi va ajuta să se transforme în adulți sănătoși, cu obiceiuri sănătoase!

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.