✨ Reducere de -12% la toate produsele de pe site-ul nostru ✨
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

7 fructe de consumat in timpul sarcinii

7 fructe de consumat in timpul sarcinii
     

În timpul sarcinii, copilașul pentru o dezvoltare armoniasă depinde de nutriții pe care mama îi pune la dispoziție prin dieta sa. Din acest motiv este important să se consume fructe și legume proaspete.

Beneficiile consumului de fructe în timpul sarcinii

Dacă sunteți însarcinată este important să aveți o dietă bogată în nutriți și să evitați „caloriile goale”. Studiile arată că consumul de mâncare nesănătoasă în timpul sarcinii predispune copilul la diferite boli în timpul vieții. Fructele și legumele sunt dense în nutrienți. Când le adaugi în dietei de zi cu zi, vei dispune de toate vitaminele și fibrele de care tu și copilul tău aveți nevoie.

7 fructe de consumat în timpul sarcinii

Dacă sunteți însarcinată, cu siguranță vi se întamplă să aveți pofte de dulce. Vă sfătuim să încercați să nu vă lăsați duși de val, consumând dulcuri care vă fac rău. Soluția ideală sunt fructele. Acestea vă oferă dulcele de care vă era poftă si nutrienții de care aveți nevoie. Vă propunem o listă de fructe de care să vă bucurați în timpul sarcinii:

1. Portocalele

Portocalele vă ajută în privința hidratarii. De asemenea sunt o sursă ideală de vitamina B, care vă ajută în prevenirea defectelor la nivelul creierului și coloanei vertebrale.

Acestea sunt o sursă importantă de vitamina C. Vitamina C este un antioxidant care vă ajută la prevenirea distrugerii celulelor și la absorbția fierului.

2. Mango

Mango este o sursă importantă de vitamina C și vitamina A. Deficiența de vitamina A la naștere este asociată cu un nivel scăzut al imunității și un risc mai înalt de diferite complicații precum diaree sau infecții respiratorii. 

Mango este așadar o sursă ideală de vitamine, însă vă sfătuim să îi consumați în moderație și împreună cu o varietate de alte fructe.

3. Avocado

Avocado este o sursă bogată de vitamina C, B, K, fibre, magneziu și potasiu.

Avocado conține de asemenea fier. Unele femei au constatat că avocado i-a ajutat cu prevenirea la grețurile matinale din timpul sarcinii la fel și cu crampele musculare de la nivelul picioarelor. Acestea sunt reglate de nivelul ridicat de potasiu și magneziu.

4. Lămâia

Pe baza experienței a multor femei s-a constatat că lămâia, limonada sau apa cu lămâie ajută în prevenirea grețurilor din timpul sarcinii.

Lămâile sunt de asemenea bogate în vitamina C. Acestea ajută la stimulaerea sistemului digestiv și reduc constipația. 

5. Bananele

Bananele sunt cunoscute în special datorită sursei înalte de potasiu. De asemenea conțin vitamina B6, vitamina C si fibre. Aproximativ 1 din 2 femei însarcinate suferă de constipație. Constipația poate fi cauzată de: presiune din zona intestinelor, stres, anxietate, o dietă săracă în fibre.

Studiile au aratat că vitamina B6 ajută la prevenirea stărilor de grață și vărsăturilor de la începutul sarcinii.

6. Fructele de padure

Acestea sunt o sursă bogată de carbohidrați, vitamina C, fibre. Carbohidrații vă oferă enegia de care aveți nevoie în timpul sarcinii și ajută la o bună dezvoltare a copilului. Este important să consumați fructe bogate în carbohidrați bogați în nutrenți în loc de carbohidrați procesați ce se găsesc în prăjituri sau gogoașe.

7. Mere

Merele sunt o sursă bogată de fibre și o bună sursă de vitamina A și C, respectiv potasiu. Consumând mere în timpul sarcinii va oferi copilului beneficii în ceea ce privește sănătatea.

Pentru a evita riscurile de ingestie a pesticidelor sau bacteriilor ce se pot regăsi, vă recomandăm:

  1. dacă este posibil, optați pentru fructele organice
  2. spălaț fructele în profunzime

Consumul de fructe în timpul sarcinii ajută la asigurarea sănătății tale și a copilașului tău. Fructele proaspete, înghețate sau în compot sunt toate opțiuni bune.

Vă recomandăm să vă contactați medicul în cazul în care aveți întrebări în legatură cu planul dietei din timpul sarcinii.

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.