Zilele Apiland
toate produsele cu -14% reducere
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Febra la copii

Febra la copii
     

La inceputul febrei incepe sa creasca productia de caldura si se inhiba degajarea de caldura, din cauza aceasta pielea de pe maini si picioare se albesc, se racoresc, apare vasoconstrictia.  37-38 grade Celsius este stadiul subfebril, intre 38-39 grade Celsius vorbim despre febra moderata, intre 39-40 grade Celsius febra ridicata, peste 40,5 grade Celsius vorbim despre hiperpirexie.


Dupa dezvoltare putem distinge doua feluri de stari febrile: febra care apare din cauza deformarii centrale a sistemului nervos de exemplu din cauza tumorului si febra pirogen apare cand factori externi cauzeaza de exemplu infectii, probleme imunitare, adica ajung substante apirogene in circulatie. Temperaturile ridicate inhiba reproducerea agentilor patogeni. Organismul este cel mai imun la 37,5 grade Celsius. In cazul febrei ridicate creste exigenta de oxigen ceea ce este mare povara pentru circulatie si inima.

Ce pot face parintii?
Temperatura copilului trebuie verificat de multe ori, temperatura trebuie redusa inainte sa vina medicul. De obicei folosim doua feluri de antipiretice, care contin paracetamol, iar celalalt contine amidasofen. Daca continutul este acelas se poate lua din6 in 6ore. Este foarte important sa bea copilul cat mai mult lichid, medicamentele doar astfel au efect. Cel mai indicat este sa consuma ceai sau sucuri fibroase, sa nu fie nici prea cald, nici rece.  Daca copilul nu are pofta de mancare, sa nu ne panicam, sa-i dam mancare dietetica care se poate digera usor si sa nu fortam mancarea.


In cazul in care febra se reduce greu sunt cateva metode care ajuta: sa invelim copilul cu un cearceaf umed cu apa calduta de la gat pana la picioare iar peste cearceaf punem un alt cearceaf uscat si sa schimbam dupa 15minute.
Cea mai buna metoda sa punem copilul intr-o vana cu apa calda, si sa racorim apa treptat pana cand ajunge la 29-30 de grade, sa nu deschidem geamul in timpul tratamentului. Aceasta procedura trebuie facuta pana cand febra se reduce pana la 38 de grade. Sa nu dam copilului antibiotic fara indicatia medicului.

Convulsia febrila poate aparea la copii intre 6luni si 5ani, atacul este destul de infricosator, copilul devine deodata inconstient, se uita fix la un punct, membranele i se incordeaza, rar copilul nu poate nici sa respira de aceea culoarea fetei devine gri. In majoritatea cazurilor copilul isi revine de la sine din aceasta stare. La observarea oricui simptom trebuie chemat ambulanta si intre timp trebuie redusa febra. Putem compresa copilul, dar sa nu punem nimic in gura copilului inconstient pentru ca se poate ineca.

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Semnificatia prepararii ceaiului mate

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.