☀ HOT DEALS ☀
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Dulciuri, patiserii.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

De ce tot mai multi copii devin obezi?

De ce tot mai multi copii devin obezi?
     

Obezitatea infantilă este un fenomen îngrijorător dacă ținem cont de faptul că în ultimii 30 de ani, numărul copiilor obezi este dublu iar cel al adolescenților este de trei ori mai mare. Obezitatea are implicații, pe termen scurt și lung, asupra sănătății copiilor - diabet, boli de inimă, fracturi, tulburări de somn. Această boală este influențată de o mulțime de factori de risc - dietă, genetică, stil de viață etc. Vestea bună este că cea mai mare parte dintre acești factori pot fi controlați la timp, de către părinți! Programul alimentar haotic și bogat în alimente nesănătoase reprezintă principalul factor de risc pentru obezitate la copii. Consumul excesiv de dulciuri, sucuri și alimente de tip fast food sau junk food în detrimentul fructelor, legumelor și al altor alimente sanatoase în meniul zilnic pavează încet, dar sigur, drumul spre obezitate. Copiii, indiferent de vârstă, trebuie sa aibă întotdeauna un program alimentar echilibrat, în care alimentele sănătoase primează în meniul lor. Alături de alimentație, sedentarismul sau lipsa mișcării fizice reprezintă al doilea factor de risc principal în declanșarea obezității. Copiii care nu sunt activi nu ard suficiente calorii, riscă să se îngrașe și să ajungă obezi. Părinții trebuie să le deschidă copiilor apetitul pentru mișcare fizică și sport încă de mici, pentru a-i ține departe de tentația calculatorului sau a televizorului, principalii factori ai sedentarismului la copii și implicit, ai supraponderalității sau obezității. Și istoricul familial joacă un rol important în predispoziția copiilor la obezitate. Specialiștii au descoperit că dacă părinții copiilor sunt obezi, există foarte mari șanse ca și cei mici să sufere, la rândul lor de aceasta boala, încă din primii ani ai copilariei.  

Este important ca părinții să fie un exemplu pozitiv în ceea ce privește alimentația și sportul. La vârste mici, copiii preiau comportamentul, alegerile și preferințele membrilor familiei și este indicat ca acestea să fie cât mai sănătoase. Deci părinții care vor să prevadă problemele obezității la copii lor, trebuie să aibă ei în
in 14.06.2016 10:00, categoria Savuros si sanatos

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.