☺ HAPPY HOURS
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Slabire, dieta, frumusete.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

De ce substanțe trebuie să te ferești în timpul sarcinii?

De ce substanțe trebuie să te ferești în timpul sarcinii?
     

Ești o viitoare mămică fericită, aștepți cu nerăbdare ca lunile să treacă pentru a vedea minunea ce stă în burtică. Cu siguranță dorești să ai parte de o sarcină sănătoasă, fără neplăceri și probleme.

În timpul sarcinii renunți la multe alimente și băuturi ce pot fi dăunătoare fătului, însă știai că anumite substanțe nu doar din alimente, ci și din produse cosmetice, de curățare și farmaceutice pot avea consecințe nefaste asupra sarcinii? Noi venim în ajutorul tău și îți vom prezenta substanțele de care trebuie să te ferești în timpul sarcinii.

Pește cu un conținut crescut de mercur

Mercurul este o substanță extrem de toxică. Acesta se găsește în cantități foarte mari în apele poluate. Ingerat în cantități mari poate afecta sistemul nervos, imunitar și rinichii. Poate, de asemenea, cauza grave probleme în dezvoltarea fătului. 

Medicii indică evitarea consumării peștilor ce au un conținut crescut de mercur în perioada sarcinii și alăptării. Încearcă să eviți consumarea tonului, bibanului, a peștelui spadă, codului și homarului.

Cofeina

Dacă ești o mare iubitoare de cafea, din păcate nu avem vești foarte bune pentru tine. Cafeaua și băuturile ce conțin cofeină ar trebui evitate în timpul sarcinii. Dacă nu poți renunța cu totul la cafea, dozele zilnice vor trebui reduse.

Cafeina este absorbită foarte ușor în placenta, iar fătul nu poate metaboliza această substanță. O doză de cofeină peste 200 de mg pe zi poate cauza probleme. Copilul se poate naște cu probleme de greutate, deoarece cofeina influențează dezvoltarea acestuia. Atunci când un copil se naște cu o greutate subponderală riscul de a dezvolta boli cornice sau probleme de imunitate este foarte ridicat.

Parabenii

Utilizarea produselor de îngrijire și a cosmeticelor cu un conținut înalt de parabeni pot avea ca rezultat instalarea unor probleme hormonale. Aceste substanțe împiedică dezvoltarea sănătoasă a fătului. Încearcă să utilizezi mai multe produse organice care nu conțin parabeni pentru a elimina riscurile. 

Plumbul

Expunerea la acest tip de substanță extrem de toxică poate cauza serioase probleme neuronale, tulburări de comportament și întârzieri de dezvoltare, precum și ADHD. Specialiști sugerează ca viitoarele mămici să evite consumarea apei de la robinet, deoarece aceasta poate conține metale grele, printre care și plumbul.

Femeile însărcinate trebuie să se ferească de cosmeticele ce conțin acest metal, atenție și rujurile pot conține plumb. Se recomandă consultarea etichetelor acestor produse, precum și a celor de curățare.

Ftalații

Aceste substanțe chimice se găsesc în compoziția vopselelor, a produselor cosmetic, a deodorantelor și a altor produse de îngrijire sau curățare. Trebuie să eviți expunerea la aceste substanțe deoarece pot cauza naștere prematură. Bebelușul poate avea alergii și dificultăți în respirație. Vopseaua de păr nu trebuie folosită pe perioada sarcinii, iar deodorantele spray și cele cu aluminiu pot fi înlocuite cu cele bio.

Pe timpul sarcinii consumă și folosește produse naturale, benefice dezvoltării fătului și asupra sănătății tale.

VitaMix ți-a pregătit o gamă de produse speciale pentru tine și cel mic. Consultă categoria noastră cu produse pentru sarcină și alăptare. Aici vei găsi ceaiuri, suplimente cu acid folic, produse ce stimulează lactația și multe altele. 

Bucură-te de forța tămăduitoare a naturii cu VitaMix. 

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Regimul și imunitatea

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.