Ai livrare gratuita!
* la toate comenzile de peste 79 lei
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Copiii afectati de Sindromul Asperger

Copiii afectati de Sindromul Asperger
     

Sindromul Asperger reprezinta o tulburare a dezvoltarii in care persoanele afectate au mari probleme de comportament si se confrunta cu dificultati in a se integra in societate.
Persoanele cu sindromul Asperger prezinta anumite trasaturi caracteristice autismului, cum ar fi: slabe abilitati sociale, preferinta pentru monotonie si rutina. Spre deosebire de copiii cu autism, copiii suferinzi de sindromul Asperger incep sa vorbeasca in jurul varstei de 2 ani cand in od normal se dezvolta vorbirea, inteligenta normala si uneori peste. Satisticile arata ca 3 din 10000 de persoane dezvolta sindromul Asperger.

Care sunt cauzele aparitie sindromului Asperger?

Cauza exacta responsabila de aparitia acestui sindrom este inca necunoscuta. Este probabil sa fie o cauza de ordin genetic, insa oamenii de stiinta nu au descoperit inca un semn distinctiv genetic responsabil de mostenirea in familie a acestui sindrom.

Care sunt simptomele specifice?

Copiii cu sindromul Asperger au de obiei un excelent vocabular, cu toate ca le lipsesc instinctele socale si alte aptitudini practice necesare in interactionarea cu ceilalti. Ei nu inteleg normele sociale si nu recunosc anumite gesturi nonverbale si in acest fel dezvolta ideea de spatiu personal propriu. Au dificultati de accent, de tonalitate si de aceea uneori discursul lor poate parea ciudat si de neinteles. Exprimarea propriilor sentimente si intelegerea sentimentelor persoanelor din jur pot fi alte trasaturi ale persoanelor cu acest sindrom. Acesti copii fac eforturi mari in stabilirea relatiilor de prietenie datorita jenei sociale pe care o resimt n relatile cu ceilalti.
Copiii cu acest sindrom prezinta dificultati de concentrare limitate si interese slabe pentru anumite subiecte. Ei se simt confortabil cu rutina si nu agreeaza deloc schimbarile. Pot prezenta lipsa de coordonare, expresii faciale neobisnuite, gesturi si pozitia corpului oarecum lipsite de tact. Multi copii au probleme motorii, de exemplu scrisul de mana.
Copiii cu sindromul Asperger prezinta trasaturi tipice acestui sindrom, insa fiecare copil prezinta trasaturi diferite, mai mult sau mai putin pronuntate. Fiecare copil are interese individuale dar toti copiii prezinta probleme severe de comunicare si integrare in societate.

Cum este diagnosticat sindromul Asperger?

Sindromul Asperger este sesizat de obicei la varsta de 3 ani, cand pot aparea problemele sociale, insa diagnosticul se pune de obicei mai tarziu dupa ce se analizeaza istoria familiale, se efectueaza teste de comunicare, evaluari psihologice si psihiatrice si dupa ce se iau in calcul observatiile parintilor si ale mai multor medici.

Care este tratamentul?

Tratamentul sindromului Asperger trebuie sa se muleze pe necesitatile fiecarui copil in parte. Traininguri de comunicare si sociale sunt adesea recomandate in majoritatea cazurilor. Managementul comportamental in care faptele bune sunt rasplatite este un remediu in ameliorarea problemelor de comportament, cum ar fi intreruperea si dominarea conversatiilor.
Medicatia in randul copiilor suferinzi de sindromul Asperger este in general evitata,  in special in cazul copiilor mici. In cazul depresiilor, evidente la adolescenti, sunt recomandate anumite medicamente.

Cum sunt afectate familiile copiilor cu sindrom Asperger?

Parintii copiilor cu acest sindrom trebuie sa infrunte multe provocari in cresterea copiilor cu nevoi speciale. Pot intampina adesea dificultati in gasirea persoanelor specializate in tratarea acestei conditii. In plus, este probabil ca profesorii sa nu poata fi de nici un ajutor pentru acesti copii.
Alta problema bine de stiut este faputul ca, aditional, acesti copii sufera de obicei si de alte afectiuni: deficit de atentie si hiperactivitate (ADHD), tulburari de anxietate, sociale, depresive, tulburari obsesiv-compulsive. Multi parinti gasesc ajutor de la persoane care au in familie cazuri asemanatoare. De asemenea, reteaua de prieteni si comunitatea pot fi un sprijin pentru parintii copiilor cu sindromul Asperger.

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.