Luna Herbagen
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Copiii afectati de Sindromul Asperger

Copiii afectati de Sindromul Asperger
     

Sindromul Asperger reprezintă o tulburare a dezvoltării în care persoanele afectate au mari probleme de comportament și se confruntă cu dificultăți în a se integra în societate.
Persoanele cu sindromul Asperger prezintă anumite trasături caracteristice autismului, cum ar fi: slabe abilități sociale, preferința pentru monotonie ți rutină. Spre deosebire de copiii cu autism, copiii suferinzi de sindromul Asperger încep sa vorbeasca în jurul vârstei de 2 ani când în mod normal se dezvoltă vorbirea, inteligența normală și uneori peste. Satisticile arata ca 3 din 10000 de persoane dezvoltă sindromul Asperger.

Care sunt cauzele aparitie sindromului Asperger?

Cauza exactă responsabilă de apariția acestui sindrom este încă necunoscută. Este probabil să fie o cauză de ordin genetic, însă oamenii de știință nu au descoperit încă un semn distinctiv genetic responsabil de moștenirea în familie a acestui sindrom.

Care sunt simptomele specifice?

Copiii cu sindromul Asperger au de obicei un excelent vocabular, cu toate că le lipsesc instinctele sociale și alte aptitudini practice necesare în interacționarea cu ceilalți. Ei nu înteleg normele sociale și nu recunosc anumite gesturi nonverbale și în acest fel dezvoltă ideea de spațiu personal propriu. Au dificultăți de accent, de tonalitate și de aceea uneori discursul lor poate părea ciudat și de neînțeles. Exprimarea propriilor sentimente și înțelegerea sentimentelor persoanelor din jur pot fi alte trăsături ale persoanelor cu acest sindrom. Acești copii fac eforturi mari în stabilirea relațiilor de prietenie datorită jenei sociale pe care o resimt în relațile cu ceilalți.
Copiii cu acest sindrom prezintă dificultăți de concentrare limitate și interese slabe pentru anumite subiecte. Ei se simt confortabil cu rutina și nu agreează deloc schimbarile. Pot prezenta lipsa de coordonare, expresii faciale neobișnuite, gesturi și poziția corpului oarecum lipsite de tact. Multi copii au probleme motorii, de exemplu scrisul de mână.
Copiii cu sindromul Asperger prezintă trăsături tipice acestui sindrom, însă fiecare copil prezintă trăsături diferite, mai mult sau mai puțin pronunțate. Fiecare copil are interese individuale dar toți copiii prezintă probleme severe de comunicare și integrare în societate.

Cum este diagnosticat sindromul Asperger?

Sindromul Asperger este sesizat de obicei la vârsta de 3 ani, când pot apărea problemele sociale, însă diagnosticul se pune de obicei mai tarziu după ce se analizeaza istoria familiale, se efectuează teste de comunicare, evaluări psihologice și psihiatrice și după ce se iau în calcul observațiile părinților și ale mai multor medici.

Care este tratamentul?

Tratamentul sindromului Asperger trebuie să se muleze pe necesitățile fiecărui copil în parte. Traininguri de comunicare și sociale sunt adesea recomandate în majoritatea cazurilor. Managementul comportamental în care faptele bune sunt răsplătite este un remediu în ameliorarea problemelor de comportament, cum ar fi întreruperea și dominarea conversațiilor.
Medicația în rândul copiilor suferinzi de sindromul Asperger este în general evitată, în special în cazul copiilor mici. În cazul depresiilor, evidente la adolescenți, sunt recomandate anumite medicamente.

Cum sunt afectate familiile copiilor cu sindrom Asperger?

Părinții copiilor cu acest sindrom trebuie să înfrunte multe provocări în creșterea copiilor cu nevoi speciale. Pot întâmpina adesea dificultăți în găsirea persoanelor specializate în tratarea acestei condiții. În plus, este probabil ca profesorii să nu poată fi de nici un ajutor pentru acesti copii.
Altă problemă bine de știut este faputul că, adițional, acești copii suferă de obicei și de alte afecțiuni: deficit de atenție și hiperactivitate (ADHD), tulburări de anxietate, sociale, depresive, tulburari obsesiv-compulsive. Multi părinți găsesc ajutor de la persoane care au în familie cazuri asemănătoare. De asemenea, rețeaua de prieteni si comunitatea pot fi un sprijin pentru părinții copiilor cu sindromul Asperger.

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.