âš¡ PROMO âš¡
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Uleiuri cosmetice.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Ce trebuie să faci atunci când copilul tău prezintă simptome de insolație

Ce trebuie să faci atunci când copilul tău prezintă simptome de insolație
     

InsolaÈ›ia este un tip sever de problemă medicală cauzată de căldură, care apare atunci când corpul unui copil creează mai multă căldură decât poate elibera. Acest lucru are ca rezultat o creÈ™tere rapidă a temperaturii centrale a corpului, ducând la leziuni cerebrale sau chiar moarte dacă nu este tratată rapid.

Corpul uman crează multă căldură. În mod normal, acesta se „răcoreÈ™te” prin transpiraÈ›ie È™i piele, dar pe timp de caniculă, umiditate crescută È™i alte condiÈ›ii, acest  „sistem de răcire” nu poate face mereu față, lăsând căldura din organism să crească la niveluri periculoase. În urma acestei situaÈ›ii pot apărea crampe, epuizare sau insolaÈ›ie.

Ce sunt crampele cauzate de căldură?

Crampele cauzate de căldură sunt crampe musculare scurte È™i dureroase la nivelul picioarelor, braÈ›elor sau abdomenului care apar în timpul sau după efectuarea de exerciÈ›ii intense în căldură extremă. Datorită pierderilor de săruri È™i lichide prin transpiraÈ›ie din timpul activității fizice intense face posibilă apariÈ›ia crampelor musculare.

Copiii sunt în special expuÈ™i riscului de crampe musculare în medii cu temperaturi ridicate atunci când nu beau suficiente lichide. 

Ce poți face:

Un loc răcoros, odihnă È™i lichide ar trebuie să uÈ™ureze dinsconfortul copilului. ÎndemnaÈ›i-l să bea apă sau băuturi care conÈ›in zahăr È™i sare (smoothie, suc de fructe proaspăt stors) sau o opÈ›iune rapidă ar fi băuturile pentru sportivi. Întinderea È™i masarea uÈ™oară a muÈ™chilor poate ajuta, de asemenea.

Ce este epuizarea termică?

Epuizarea din cauza căldurii este o problemă destul de gravă, care apare atunci când într-un climat sau mediu cald, copiii nu au consumate suficiente lichide. Simptomele pot include:

  • SenzaÈ›ie de sete accentuată
  • Stare de slăbiciune
  • AmeÈ›eli sau stări de leÈ™in
  • Crampe muscualre
  • Greață È™i/sau vărsături
  • Iritabilitate
  • Dureri de cap
  • TranspiraÈ›ii excesive
  • CreÈ™terea temperaturii corpului, dar mai puÈ›in de 40 grade Celsius

Ce poți face:

DuceÈ›i copilul într-un loc răcoros în interior, într-o maÈ™ină cu aer condiÈ›ionat sau într-o zonă cu umbră.

DezbrăcaÈ›i copilul de îmbracămintea în exces

ÎndemnaÈ›i-l să bea apă sau băuturi care conÈ›in zahăr È™i sare (smoothie, suc de fructe proaspăt stors) sau o opÈ›iune rapidă ar fi băuturile pentru sportivi

TamponaÈ›i pielea copilului cu o cârpă udă cu apă rece

Suna-ți medicul pentru ajutor dacă observați că, copilul este prea epuizat pentru a bea apă, ar putea avea nevoie de tratament medical.

Ce este insolația?

Cea mai severă problemă medicală cauzată de căldură este insolaÈ›ia, fiind o urgență medicală care pune viaÈ›a în pericol. 

În insolaÈ›ie, corpul nu îÈ™i mai poate regla propria temperatură. Temperatura corpului poate creÈ™te până la 41,1oC sau mai multe, ce va duce la leziuni cerebrale sau chiar moarte dacă nu este tratată rapid È™i din această cauză este nevoie de îngrijiri medicale rapide pentru a È›ine sub control temperatura corpului. 

Copiii sunt cei mai predispuși la insolație dacă au multe straturi de haine pe ei sau fac activitate fizică intensă pe vreme caldă, fără a bea suficiente lichide.

Simptomele insolației:

  • Dureri de cap severe
  • Confuzie
  • Greață
  • RespiraÈ›ie rapidă È™i bătăi rapide ale inimii
  • Pierderea conÈ™tinÈ›ei
  • Convulsii
  • Piele roÈ™ie, fierbinte, uscată
  • Temperatura de 40 grade Celsius sau mai mare

Dacă apar aceste simptome sună imediat la serviciul medical de urgență. Iată câteva sfaturi pe care le poÈ›i face cât timp aÈ™tepÈ›i după ajutor:

Du copilul într-un loc cu umbră sau într-un spaÈ›iu închis È™i aerisit

Dezbracă copilul cât de mult poÈ›i È™i tamponează corpul cu apă rece

Nu administraÈ›i lichide decât dacă copilul dumneavoastră este treaz, alert È™i acÈ›ionează normal.

 

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.