⭐ OFERTA ZILEI ⭐
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Insula de mirodenii.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Ce trebuie să faci atunci când copilul tău prezintă simptome de insolație

Ce trebuie să faci atunci când copilul tău prezintă simptome de insolație
     

Insolația este un tip sever de problemă medicală cauzată de căldură, care apare atunci când corpul unui copil creează mai multă căldură decât poate elibera. Acest lucru are ca rezultat o creștere rapidă a temperaturii centrale a corpului, ducând la leziuni cerebrale sau chiar moarte dacă nu este tratată rapid.

Corpul uman crează multă căldură. În mod normal, acesta se „răcorește” prin transpirație și piele, dar pe timp de caniculă, umiditate crescută și alte condiții, acest  „sistem de răcire” nu poate face mereu față, lăsând căldura din organism să crească la niveluri periculoase. În urma acestei situații pot apărea crampe, epuizare sau insolație.

Ce sunt crampele cauzate de căldură?

Crampele cauzate de căldură sunt crampe musculare scurte și dureroase la nivelul picioarelor, brațelor sau abdomenului care apar în timpul sau după efectuarea de exerciții intense în căldură extremă. Datorită pierderilor de săruri și lichide prin transpirație din timpul activității fizice intense face posibilă apariția crampelor musculare.

Copiii sunt în special expuși riscului de crampe musculare în medii cu temperaturi ridicate atunci când nu beau suficiente lichide. 

Ce poți face:

Un loc răcoros, odihnă și lichide ar trebuie să ușureze dinsconfortul copilului. Îndemnați-l să bea apă sau băuturi care conțin zahăr și sare (smoothie, suc de fructe proaspăt stors) sau o opțiune rapidă ar fi băuturile pentru sportivi. Întinderea și masarea ușoară a mușchilor poate ajuta, de asemenea.

Ce este epuizarea termică?

Epuizarea din cauza căldurii este o problemă destul de gravă, care apare atunci când într-un climat sau mediu cald, copiii nu au consumate suficiente lichide. Simptomele pot include:

  • Senzație de sete accentuată
  • Stare de slăbiciune
  • Amețeli sau stări de leșin
  • Crampe muscualre
  • Greață și/sau vărsături
  • Iritabilitate
  • Dureri de cap
  • Transpirații excesive
  • Creșterea temperaturii corpului, dar mai puțin de 40 grade Celsius

Ce poți face:

Duceți copilul într-un loc răcoros în interior, într-o mașină cu aer condiționat sau într-o zonă cu umbră.

Dezbrăcați copilul de îmbracămintea în exces

Îndemnați-l să bea apă sau băuturi care conțin zahăr și sare (smoothie, suc de fructe proaspăt stors) sau o opțiune rapidă ar fi băuturile pentru sportivi

Tamponați pielea copilului cu o cârpă udă cu apă rece

Suna-ți medicul pentru ajutor dacă observați că, copilul este prea epuizat pentru a bea apă, ar putea avea nevoie de tratament medical.

Ce este insolația?

Cea mai severă problemă medicală cauzată de căldură este insolația, fiind o urgență medicală care pune viața în pericol. 

În insolație, corpul nu își mai poate regla propria temperatură. Temperatura corpului poate crește până la 41,1oC sau mai multe, ce va duce la leziuni cerebrale sau chiar moarte dacă nu este tratată rapid și din această cauză este nevoie de îngrijiri medicale rapide pentru a ține sub control temperatura corpului. 

Copiii sunt cei mai predispuși la insolație dacă au multe straturi de haine pe ei sau fac activitate fizică intensă pe vreme caldă, fără a bea suficiente lichide.

Simptomele insolației:

  • Dureri de cap severe
  • Confuzie
  • Greață
  • Respirație rapidă și bătăi rapide ale inimii
  • Pierderea conștinței
  • Convulsii
  • Piele roșie, fierbinte, uscată
  • Temperatura de 40 grade Celsius sau mai mare

Dacă apar aceste simptome sună imediat la serviciul medical de urgență. Iată câteva sfaturi pe care le poți face cât timp aștepți după ajutor:

Du copilul într-un loc cu umbră sau într-un spațiu închis și aerisit

Dezbracă copilul cât de mult poți și tamponează corpul cu apă rece

Nu administrați lichide decât dacă copilul dumneavoastră este treaz, alert și acționează normal.

 

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.