⚡ PROMO ⚡
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Insula de mirodenii.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Ce complicații pot avea semnele de naștere?

Ce complicații pot avea semnele de naștere?
     

Semnele de naștere sunt niște pete de culoare apărute pe pielea nou-născuților. Majoritatea semnelor sunt evidente la naștere. Unele pot disparea pe măsură ce copilul crește sau din contră pot apărea altele noi. Unele rămân aceleasi dar odată cu trecerea timpului devin mai mari și mai evidente.

Există mai multe tipuri de semne de naștere:

 • Semnele vascularizate care rezultă din dezvoltarea anormală a vaselor sangvine sau a celor limfatice sub suprafața pielii. Culoarea variază de la roz la roșu și mov.
 • Semnele pigmentate de obicei maro, albastre, gri sau chiar negre rezultă ca urmare a unei pigmentări anormale a pielii. Unele semne din naștere mai poartă denumirea de nevi. 

Aproape toate semnele de naștere sunt nedureroase și inofensive. Dar este important să consultăm medicul pentru a verifica dacă toate semnele sunt în regulă.

Care sunt cauzele de apariție a semnelor de naștere?

Unele semne derivă din pigmentul pielii, altele sunt vase de sânge grupate. Ele se împart în mai multe tipuri:

 • pete (mai sunt numite "mușcături de barză", "săruturi ale ingerilor"): acestea sunt de culoare roz sau rosii, sunt plate și subtiri și tind să apară în partea din spate a gâtului, pe partea superioara a pleoapelor, deasupra buzelor sau între sprâncene.
 • nevi congenitali: acestea pot aparea oriunde pe corp, majoritatea sunt maro și pot varia ca formă și dimensiuni.
 • pete "cafe-au-lait": aceste semne sunt netede, ovale, de culoarea nuanțelor de maro, sunt inegale ca formă și se găsesc de obicei pe trunchi, fese sau picioare.
 • pete mongoliene: aceste semne sunt netede, de culoare albastră, albastru-gri, sunt mai mici și se găsesc pe spate sau fese.
 •  hemangioame: aceste semne sunt roșii, albastre sau purpurii și se datorează grupării vaselor de sânge și se pot dezvolta uneori și în interiorul organismului. Sunt de diferite marimi și forme.
 • pete de vin: sunt acele semne care la naștere sunt roz, iar în timp devin roșu-purpuriu. Aceste vene sunt vase de sânge dezvoltate anormal. Acestea pot fi mici sau pot acoperi o mare suprafață a corpului.

Complicații ce pot apărea:

 • cele localizate în zona ochilor sunt asociate cu probleme ale glaucomului sau întârzieri de dezvoltare, această afecțiune mai este cunoscută sub numele de Sindromul Sturge-Webber
 • hemangioamele de dimensiuni mari, localizate în diverse locuri pot influența negativ respirația, vederea și probleme de hrănire. Dacă se dezvoltă în interiorul organismului, hemangioamele pot afecta un organ
 • cele localizate în zona inferioară a spatelui poate crea probleme ale nervilor și fluxului sagvin
 • mai multe grupuri de câte șase semne "cafea cu lapte" pot fi semnele existenței unei maladii genetice numita neurofibromatoză
 • anumite semne existente încă de la naștere pot deveni în timp maligne, să nu mai luam în calcul afectarea din punct de vedere psihologic al copilului în caz că semnele sunt mari și localizate la vedere

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.