⏰ Reducere de -10% la toate produsele de pe site
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Boli cu erupție cutanată la copii

Boli cu erupție cutanată la copii
     

Boala cu erupție cutanată aparține în categoria bolilor infecțioase. Erupția poate apărea și din cauza altor boli de piele de aceea este indicat să citim despre mai multe feluri de leziuni ale pielii.

Erupția din cauza scutecelui
Apare în copilărie când fundulețul micuțul este roșie, inflamată, din cauza acidului coroziv al urinei și scaunului, pielea devine iritată, iar pielea se poate infecta. Pentru a preveni erupția trebuie spălat fundulețul micuțului după fiecare urinare și scaun, să schimbă scutecul și se unge cu cremă zona sensibilă. 

Eruptii cutanate alergice ale pielii
Această erupție intră în categoria alergică, se poate forma de la medicament, detergent, pișcături de insecte, mâncare, metal și mulți alți factori. Sunt de culoare roșie și apar de obicei pe față, sau oriunde pe corp. Unele se asemeană cu un punct altele ne amintesc de urticarie.

Rubeola
În zilele noastre copii la 15 luni sunt vaccinați în mod obligatoriu. Însă femeile care nu au avut rubeolă și vor să devină mame. trebuie să se vaccineze înainte cu 3 luni de a deveni gravide pentru că, dacă dezvoltă boala în timpul sarcinii deoarece există riscul de deces al fătului.

Varicela

Printre copii de 3-5 ani apare de multe ori varicela. Se progresează prin tușire, stranut. Înaintea apariției erupților cutanate, cu 2-3 săptămâni virusul există deja în organism. După perioada de latență apare febra, stare generală de rău, rinoree. După acestea apar erupțiile cutanate pe scalp după 5-6 ore apar bulele și încep să se usture.  Infecția poate avea doar puține erupții cutanate dar sunt cazuri când apar complicațiile grave.

Boala Lyme
Este o boală răspândită de mușcare căpușei. Prin mușcare ajunge în sânge bacteria borrelia burgdorferi, care îmbolnăvește organismul și cauzează boala lyme. În cazul infecției trebuie contactat medicul de familie, iar din păcate încă nu există vaccin pentru această boală.  Un simptom chronicum migrans eritem apare după 3-30 de zile după mușcătura de căpușa și în acea zonă pielea se înroșește.

Pecingine
Boala este cauzată de infecție de bacterii, în general bulele sunt pline cu puroi și apar pe față, în jurul buzelor care se răspândesc la atingere.

Hemoragia
După mărimi pot fi mici sau mari, pot aparea din cauza slăbită a țesutului conjunctiv sau din cauza leziunilor. Dacă apăsam cu degetul suprafața erupției cutanate, nu dispare hemoragia în timp, de ex. urticaria dispare pentru câteva secunde. Hemoragiile pielii trebuie luate în serios deoarece pot fi boli grave în spatele acesteia.

 

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Pierderea în greutate reduce riscul de cancer de piele

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.