⚡ PROMO ⚡
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Raftul de slabit.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Boli de eruptie cutanata la copii

Boli de eruptie cutanata la copii
     

Boala de eruptie cutanata apartine in categoria bolilor infectioase. Eruptia poate aparea si din cauza altor boli de piele de aceea este indicat sa citim despre mai multe feluri de leziuni ale pielii.

Eruptia din cauza scutecelui
Apare in copilarie cand funduletul micutul este rosie, inflamata, din cauza acidului coroziv al urinei si scaunei pielea devine iritata. Pielea se poate infecta cu ciuperci, bacterii. Pentru a preveni eruptia sa spalam funduletul micutului dupa fiecare urina si scaun, sa schimbam scuteca si sa ungem cu crema zona sensibila. Daca copilul este sensibil la materialul de scutec sa cumparam alt fel de scutec.

Eruptii cutanate alergice ale pielii
Aceasta eruptie intra in categoria alergica, se poate forma de la medicament, detergent, piscaturi de insecte, mancare, metal si multe alte factori. Sunt de culoare rosie si apar de obicei pe fata, sau oriunde pe corp. Unele se asemeana cu un punct altele ne amintesc de urticarie.

Rubeola
In zilele noastre copii la15 luni sunt vaccinati in mod obligatoriu. Insa femeile care nu au avut rubeola si vor sa devine mame sa se vaccineze inainte cu 3 luni de a deveni gravide pentru ca daca o ia in timpul sarcinii copilul nu este sigur ca va ramane in viata.

Varicela

Printre copii de 3-5 ani apare de multe ori varicela. Se progreseaza prin tusire, stranutare. Inainte de a aparea eruptiile cutanate, cu 2-3 saptamani virusul exista deja in organism. Dupa perioada de latenta apare febra, stare generala de rau, curgerea nasului. Dupa acestea apar eruptiile cutanate pe scalp dupa 5-6 ore apar bulele si incep sa se usture.  Infectia poate avea doar putine eruptii cutanate dar sunt cazuri cand apar complicatiile grave.

Boala Lyme
Este o boala raspandita de piscarea capusei. Prin piscare ajunge in sange bacteria borrelia burgdorferi, care imbolnaveste organismul si cauzeaza boala lyme. In cazul infectiei sa cautam medicul de familie, vaccin nu exista pentru aceasta boala.  Un simptom chronicum migrans eritem care apare dupa 3-30 de zile dupa piscatura de capusa si pe locul unde este piscatura se inroseste pielea.

Pecingine
Boala este cauzata de infectie de bacterii, in general bulele sunt pline cu puroi si apare pe fata, in jurul buzelor care se raspandeste la atingere.

Hemoragia
Dupa marimi pot fi mici, mari, pot aparea din cauza slabita a tesutului conjunctiv sau din cauza leziunilor. Daca apasam cu degetul suprafata eruptiei cutanate, nu dispare hemoragia in timp de ex. Urticaria dispare pentru cateva secunde. Hemoragiile pielii trebuie luate in serios deoarece pot fi boli grave in spatele acestuia.

 

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Amigdalita

Aboneaza-te la newsletter