DAILY DEALS
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Remedii naturale.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Alimentația copiilor sportivi

Alimentația copiilor sportivi
     

Sfaturi pentru alimentatia sanatoasa a copiilor activi

Când copiii sunt energici, e un semn pentru părinți că aceștia au nevoie de anumite necesități nutriționale. Ca și părinți ai copiilor care practică des activități sportive, suntem mereu preocupați de ce trebuie să-i dăm copilului nostru să mănânce în așa fel încât să-i asigurăm necesarul zilnic. Ce fel de, câtă mâncare trebuie să-i dăm, ce alimente trebuie să-i dăm înainte și după ce face sport?...sunt întrebări pe care fiecare parinte le are în minte atunci când vine vorba de alimentația copilului său.
Fetele active cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani necesită 1600-2200 calorii pe zi, în timp ce baieții de aceeași vârstă 1800-2400 calorii zilnic. Cu cât au mai multă activitate zilnică, cu atât necesarul de calorii și nutrienți crește.

Ce este și ce nu este bine în alimentația unui copil sportiv?

- Carbohidrații: în timp ce majoritatea adultțlor încearcă să se ferească cât mai mult de carbohidrați, copiii trebuie hrăniți cu mâncaruri bogăte în aceste substanțe la fiecare masă sau gustare.
Atenție însă, evitați să le dați carbohidrați simplii cum ar fi prăjiturele, bomboane sau sucuri înainte de a face sport. În locul lor, oferiți-le carbohidrați precum pâine, cereale, orez, paste.
- Proteinele: tinerii atleți își iau necesarul proteic dintr-o dieta echilibrată. Excesul de proteine care înlocuiește carbohidrații pot afecta performantele fizice. Surse bune de proteine găsim în: pui, curcan, ouă, brânză, lapte, iaurt, fasole uscată și legume.
- Hidratarea: copiii atleți necesită multe lichide. Copiii din gimnaziu sunt sensibili la caldură și în plus nu transpiră așa de ușor precum adulții. Pentru a preveni deshidratarea lor, incurajați-i să bea apă la fiecare 15 minute.
- Mese înainte și după ce fac sport: copiilor energici, înainte să facă sport, este bine să le dați să mănânce la 3-4 ore mici gustări bogate în carbohidrați și mai puțin în proteine, fibre și grăsimi pentru a ușura digestia, câteva sugestii ar fi fructe ca: prune, pepene și piersici. După orele de sport, copiii trebuie să manance mâncăruri moderate în proteine, care să includă și carbohidrati, ca de exemplu iaurt de fructe si banane, sandwich cu brânză sau spaghete cu sos de carne.

 

 

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Cum ne hranim corect in POST

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.