☀ HOT DEALS ☀
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Dulciuri, patiserii.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Activități în aer liber împreună cu copiii

Activități în aer liber împreună cu copiii
     

Activitățile în aer liber prezintă un rol important în viaÈ›a copiilor, cât È™i a părinÈ›ilor, mai ales acum în secolul XXI, când sedentarismul cauzat de folosirea în exces a televizorului, calculatorului, tabletei È™i telefonului afectează dezvoltarea fizică È™i psihică a copiilor. Din ce în ce mai puÈ›ini copii practică sporturi sau se joacă în parc, preferând să stea în casă în faÈ›a dizpozitivelor digitale. 

SpecialiÈ™tii atrag mereu atenÈ›ia asupra acestui aspect È™i evidenÈ›iază permanent necesitatea aerului proaspăt al parcului, socializarea cu colegii de joacă È™i posibilitatea de a reuÈ™i mult mai uÈ™or să se conecteze cu părinÈ›ii È™i să lege o legătură puternică. 

  1. Joaca cu baloanele
  2. Plimbări cu trotineta/bicicleta/role
  3. Jocuri de societate
  4. Joaca unui sport (fotbal, baschet, volei, badminton)
  5. ÎnălÈ›area unui zmeu, etc.

Joaca în afara locuinÈ›ei sau în afara È™colii/grădiniÈ›ei este o bună metodă prin care copilul îÈ™i poate dezvolta vocabularur È™i limbajul (verbal È™i non verbal). Printre acestea se mai adaugă È™i puterea de concentrare. Pentru copii mai introvertiÈ›i, care nu pot lega cu uÈ™urință prietenii, se simt mai relaxaÈ›i în aer liber È™i pot comunica mai uÈ™or cu cei din jur. 

În sezonul rece, vitamina D este abosrbită mai greu, ceea ce se poate observa rapid în comportament È™i în starea de sănătate generală. Studiile au demonstrat că deficitul de vitamina D poate duce la rahitism în cazul copiilor, dar expunerea la razele de soare împiedică apariÈ›ia bolii. Dacă observaÈ›i că, copilul este mai apatic, pentru a rezolva problema, soluÈ›ia poate fi o ieÈ™ire în aer liber, la soare, bineînÈ›eles cu îmbrăcăminte adecvată È™i cu protecÈ›ie împotriva razelor UV pentru a evita insolaÈ›ia sau deshidratarea.

Un impact negativ asupra dezvoltării psihice È™i fizice ale copilului este lipsa legăturii dintre părinÈ›i È™i copii. Din această cauză, conexiunea corectă dintre părinÈ›i È™i copii este crucială, iar un prim început pentru a construi o relaÈ›ie sănătoasă copil-părinte este întreprinderea uni activități împreună, efectuate în aer liber. 

În funÈ›ie de sezon, există numeroase activități care pot fi practicate în aer liber împreună cu cei mici. Prin joacă aceÈ™tia reuÈ™esc să capete încredere în sine, să rezolve probleme, să facă noi descoperiri, să înteleagă lumea ca întreg È™i să fie mai independenÈ›i. Indiferent de anotimp, copiilor treubie să li se ofere posibilitatea de a practica diferite activități contructive. 

Copiii trebuie să desfășoare activități atât în interior, cât È™i în aer liber împreună cu familia sau prietenii, aÈ™a vor reuÈ™i să se menÈ›ină sănătoÈ™i, să devină independenÈ›i È™i cel mai important să lege prietenii noi È™i să descopere cum să-È™i depășească limitele în materie de socializare. 

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.