DAILY DEALS
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Slabire, dieta, frumusete.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

8 informații utile despre înotul bebelușilor

8 informații utile despre înotul bebelușilor
     

Are condiție prealabilă înotul?

Nu strică ca înainte de a merge la înot să cerem parerea pediatrului nostru, dacă are vreo cauză exclusă pentru care bebelușul nostru sa nu poată participa la astfel de cursuri. Dacă din punct de vedere al sănătății nu este nici un obstacol, atunci se poate începe liniștit. Trebuie să ne ocupăm doar de echipamentul necesar (scutece pentru înot, prosoape etc.) dar înainte de începerea cursului,  părinții sunt informați de absolut tot ce este necesar.

Când merită să începem?

Chiar și la 3 luni se poate începe cursul de înot. Deoarece majoritatea babelușilor adoră să stea în apă, nu este nici un impediment sau risc. Dar contactul cu apa și jocul poate fi început mult mai devreme acasă, în vană cu ajutorul părinților.

Ce este reflexul de scafandru?

Datorită reflexului de scafandru, micuții își închid gura și nașul ca prin reflex când ajung în contact cu apa. Astfel micuții nu înghit apa, iar efectele dăunătoare sănătății lui sunt evitate. Pentru ei scufundarea în apă pare a fi un lucru normal, deoarece în perioada petrecută în uterul mamei au avut parte de o experiență asemenătoare. Dar totuși este riscant. Se întamplă ca bebelușul să înghită apă, care apoi ajunge în plămâni, deoarece refluxul nu-l protejează de sufocare. În general după 4-6 luni aceste reflex de scafandru nu se mai poate obține. Ulterior se poate învăța rținerea respirației.

De ce este bun?

După cum știm, apa ( înotul) are o serie de efecte benefice, chiar și la cei mici. Scopul principal nu este să învețe să înoate, ci mai degrabă dezvoltarea fizică și mentală a copilului. S-a demonstrat științific că după înot bebeluții dorm mai calm si mai profund. Cu ajutorul înotului se pot preveni problemele de postură a corpului, ceea ce în zilele noastre este o boală destul de des apărută la copii. În urma cursurilor de înot se întăresc organele respiratorii, se intensifică circulația arterială, se adaptează mai ușor schimbărilor de temperatură, întărește sistemul imunitar. Și nu în ultimul rând, se poate aprofunda și consolidă relația de părinte-copil.

Nu este riscant?

Mulți se tem de faptul că copilul poate lua diferite infencții din apă. În zilele noastre toate piscinele sunt echipate cu diferite pompe care învârt apa, asta însemnând că apa este atât de curată și proaspătă  ca și cum ar fi  schimbată în fiecare zi. Astfel riscul înfecțiilor este foarte mică. Temperatura standard la piscinele de copii este de 32-34 grade C, copilul poate fi obișnuit treptat cu această temperatură, acasă în vană.

Cu cine să fac?

Dacă se poate să nu începem să înoatăm singuri cu bebelușul. Din fericire în cele mai multe locuri se ocupă cu înotul bebelușului, aproape în fiecare oraș se găsește măcar unul. Să cerem ajutorul unui specialist și singur sau în cadrul unui curs să începem înotul. De aceea este important, pentru că o întamplare nefericită sau un accident poate influența viața copilului, și nu ar fi tocmai foarte plăcut dacă i-ar fi frică de apă pentru ca de mic copil a avut experiențe neplăcute.


Cine poate fi de fata la cursuri?


Nu numai mama, dar si tata poate fi acolo la cursuri.Nu sunt restrictii concrete, deci oricare parinte sau bunic poate participa la inot. In foarte multe cazuri tata este cel care participa la inot, astfel si el poate fi un participant activ in dezvoltarea copilului.

Cate ocazii sunt recomandate?

Acesta este foarte variata, de obicei depinde de familie. Se recomanda cel putin odata pe saptamana, dar poate fi si de doua sau trei ori, depinde de timpul liber al familiei.

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.