⚡ PROMO ⚡
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Insula de mirodenii.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

6 mituri despre cum puteti determina sexul fatului?

6 mituri despre cum puteti determina sexul fatului?
     

Determinarea sexului fătului poate fi unul dintre aspectele cele mai palpitante ale sarcinii. Nu este un secret faptul că există multe metode populare care pretind că pot determina sexul fatului.

Potrivit folclorului, totul, de la poziția conceperii la severitatea simptomelor, poate indica sexul fătului.

Șase mituri comune:

1. Greața de dimineața

Există diverse mituri în legatură cu prezicerea sexului unui făt nenăscut.

Mai mult de 50% dintre femeile gravide se simt rău în timpul primului trimestru.

Unii oameni cred că grețurile de dimineața mai severe indică faptul că bebelușul va fi de sex feminin. Motivul invocat este că gravidele ce poartă fete au un nivel ridicat de hormoni, ceea ce agravează grețurile matinale, în timp ce gravidele cu baieți au mai un nivel mai scăzut de greață, deoarece nivelul hormonilor este mai mic.

În această teorie s-au făcut foarte puține cercetări, iar studiile care există au raportat rezultate contradictorii. Un studiu din 1999 a susținut ideea că gravidele care au fetușii de sex feminin au avut grețuri mai severe.

Cu toate acestea, un studiu efectuat în 2013 la un număr de 2,450 de nașteri a sugerat o rată ușor mai mare de greața și vărsături la femeile care au născut baieți, comparativ cu cele care au avut fete.

Dintre cazurile studiate, 79,5% dintre femeile care au avut fetuși masculi au avut grețuri si vărsături, în timp ce doar 72,3% dintre femeile purtând fetuși femele au raportat simptomele.

2. Sexul fătului și poftele

Un studiu din 2014 a arătat că între 50 și 90% dintre femeile gravide au diferite pofte. Alimentele dorite variază pe scară largă.

Un mit spune că femeile se așteaptă ca baieții să poftească mâncărurile sărate, cum ar fi chipsurile, iar ca gravidele care vor avea fete preferă alimente dulci, cum ar fi inghețată și ciocolată.

Cu toate acestea, poftele sunt mai predispuse să reprezinte nevoile nutriționale ale unei femei. Autorii aceluiași studiu sugerează o similitudine între alimentele pe care o femeie le-a dorit imediat înainte de o perioadă menstruală și cele pe care le-au dorit în timpul sarcinii.

3. Părul și pielea sănătoasă

Potrivit unei alte legende, sexul feminin al unui fetus cauzează piele uscată, acnee și părul moale în timpul sarcinii, în timp ce sexul masculin nu are ca rezultat schimbări în aspect.

În mod realist, schimbările hormonale extinse care apar în timpul sarcinii afectează pielea și părul majoritîții femeilor, indiferent de sexul fătului.

Un studiu a arătat că mai mult de 90% dintre femeile gravide au prezentat modificări ale aspectului pielii și părului.

4. Modificări ale dispoziției

Hormonii pot provoca schimbări de dispoziție în timpul sarcinii.

Un mit sugerează ca femeile însarcinate care nu prezintă schimbări de dispoziție poartă baieți, în timp ce aceia care suferă modificări notabile în starea de spirit poartă fete.

Adevarul este ca majoritatea femeilor vor avea schimbari de dispozitie in timpul sarcinii, in special in primul si al treilea trimestru.

Stresul fizic, epuizarea, hormonii si alti factori, care nu au legatura cu sexul fatului, contribuie la schimbarea starii de spirit.

5. Frecventa cardiaca fetala

Inima fatului va incepe sa bata la aproximativ 6 saptamani de sarcina. Un ritm cardiac fetal este intre 140 si 170 de batai pe minut (bpm) pana in saptamana 9.

Un mit sugereaza ca un fat cu mai putin de 140 bpm este de sex masculin, in timp ce fetusii de sex feminin au batai mai rapide ale inimii.

Un studiu din 2006 nu a constatat o diferenta semnificativa intre frecventele cardiace ale fatului masculin si feminin la inceputul sarcinii.

Dintre cele 477 de sarcini studiate, rata medie masculina a fatului a fost de 154,9 bpm, iar rata medie a fatului feminin feminin a fost de 151,7 bpm. In medie, fetusii masculi aveau tendinta de a avea o rata a inimii usor mai rapida.

6. Pozitia si forma burtii

Unii cred ca o burta de dimensiuni reduse indica un fat de sex masculin, in timp ce o burta mare indica faptul ca fatul este de sex feminin. Cu toate acestea, nu exista nici o dovada stintiifica care sa dea dreptate acestui mit.

Un studiu publicat in Jurnalul de nastere in 1999 a aratat ca femeile care au folosit acest mituri (si alte mijloace) pentru a prevedea sexul copiilor lor au fost putin probabil sa aiba dreptate.

Factorii care determina forma si marimea burtii la o femeie gravida includ dimensiunea fatului si pozitia acestuia. Daca spatele copilului este paralel cu cel al mamei, marirea sarcinii tinde sa fie neteda.

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Beneficiile Uleiului de Neem

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.