Zilele Apiland
toate produsele cu -14% reducere
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

6 mituri despre cum puteti determina sexul fatului?

6 mituri despre cum puteti determina sexul fatului?
     

Determinarea sexului fatului poate fi unul dintre aspectele cele mai palpitante ale sarcinii. Nu este un secret faptul ca exista multe metode populare care pretind ca pot determina sexul fatului.

Potrivit folclorului, totul, de la pozitia conceperii la severitatea simptomelor, poate indica sexul fatului.

Sase mituri comune:

1. Greata de dimineata

Exista diverse mituri in legatura cu prezicerea sexului unui fat nenascut.

Mai mult de 50% dintre femeile gravide se simt rau in timpul primului trimestru.

Unii oameni cred ca greturile de dimineata mai severe indica faptul ca bebelusul va fi de sex feminin. Motivul invocat este ca gravidele ce poarta fete au un nivel ridicat de hormoni, ceea ce agraveaza greturile matinale, in timp ce gravidele cu baieti au mai un nivel mai scazut de greata, deoarece nivelul hormonilor este mai mic.

In aceasta teorie s-au facut foarte putine cercetari, iar studiile care exista au raportat rezultate contradictorii. Un studiu din 1999 a sustinut ideea ca gravidele care au fetusii de sex feminin au avut greturi mai severe.

Cu toate acestea, un studiu efectuat in 2013 la un numar de 2,450 de nasteri a sugerat o rata usor mai mare de greata si varsaturi la femeile care au nascut baieti, comparativ cu cele care au avut fete.

Dintre cazurile studiate, 79,5% dintre femeile care au avut fetusi masculi au avut greturi si varsaturi, in timp ce doar 72,3% dintre femeile purtand fetusi femele au raportat simptomele.

2. Sexul fatului si poftele

Un studiu din 2014 a aratat ca intre 50 si 90% dintre femeile gravide au diferite pofte. Alimentele dorite variaza pe scara larga.

Un mit spune ca femeile se asteapta ca baietii sa pofteasca mancarurile sarate si sarate, cum ar fi chipsurile, iar ca gravidele care vor avea fete prefera alimente dulci, cum ar fi inghetata si ciocolata.

Cu toate acestea, poftele sunt mai predispuse sa reprezinte nevoile nutritionale ale unei femei. Autorii aceluiasi studiu sugereaza o similitudine intre alimentele pe care o femeie le-a dorit imediat inainte de o perioada menstruala si cele pe care le-au dorit in timpul sarcinii.

3. Parul si pielea sanatoasa

Potrivit unei alte legende, sexul feminin al unui fetus cauzeaza pieli uscata, acnee si parul moale in timpul sarcinii, in timp ce sexul masculin nu are ca rezultat schimbari in aspect.

In mod realist, schimbarile hormonale extinse care apar in timpul sarcinii afecteaza pielea si parul majoritatii femeilor, indiferent de sexul fatului.

Un studiu a aratat ca mai mult de 90% dintre femeile gravide au prezentat modificari ale aspectului pielii si parului.

4. Modificari ale dispozitiei

Hormonii pot provoca schimbari de dispozitie in timpul sarcinii.

Un mit sugereaza ca femeile insarcinate care nu prezinta schimbari de dispozitie poarta baieti, in timp ce aceia care sufera modificari notabile in starea de spirit poarta fete.

Adevarul este ca majoritatea femeilor vor avea schimbari de dispozitie in timpul sarcinii, in special in primul si al treilea trimestru.

Stresul fizic, epuizarea, hormonii si alti factori, care nu au legatura cu sexul fatului, contribuie la schimbarea starii de spirit.

5. Frecventa cardiaca fetala

Inima fatului va incepe sa bata la aproximativ 6 saptamani de sarcina. Un ritm cardiac fetal este intre 140 si 170 de batai pe minut (bpm) pana in saptamana 9.

Un mit sugereaza ca un fat cu mai putin de 140 bpm este de sex masculin, in timp ce fetusii de sex feminin au batai mai rapide ale inimii.

Un studiu din 2006 nu a constatat o diferenta semnificativa intre frecventele cardiace ale fatului masculin si feminin la inceputul sarcinii.

Dintre cele 477 de sarcini studiate, rata medie masculina a fatului a fost de 154,9 bpm, iar rata medie a fatului feminin feminin a fost de 151,7 bpm. In medie, fetusii masculi aveau tendinta de a avea o rata a inimii usor mai rapida.

6. Pozitia si forma burtii

Unii cred ca o burta de dimensiuni reduse indica un fat de sex masculin, in timp ce o burta mare indica faptul ca fatul este de sex feminin. Cu toate acestea, nu exista nici o dovada stintiifica care sa dea dreptate acestui mit.

Un studiu publicat in Jurnalul de nastere in 1999 a aratat ca femeile care au folosit acest mituri (si alte mijloace) pentru a prevedea sexul copiilor lor au fost putin probabil sa aiba dreptate.

Factorii care determina forma si marimea burtii la o femeie gravida includ dimensiunea fatului si pozitia acestuia. Daca spatele copilului este paralel cu cel al mamei, marirea sarcinii tinde sa fie neteda.

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.