⭐ OFERTA ZILEI ⭐
Ai 10% reducere pentru toate produsele din categoria Insula de mirodenii.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

5 abilități de care adolescenții au nevoie și cum să le încurajezi

5 abilități de care adolescenții au nevoie și cum să le încurajezi
     

Toți părinții își doresc ca copiii lor să aibă succes în viață - și prin succes, ne referim nu doar la un loc de muncă și un venit bun, ci și la a fi fericiți. Și toți părinții se întreabă cum pot face acest lucru să se întâmple.

Potrivit Centrului pentru Dezvoltarea Copilului de la Harvard, succesul în viață ține mai puțin de note și activități extracurriculare și mai mult despre un set de bază de abilități care îi ajută pe oameni să treacă prin provocările inevitabile ale vieții. Toate aceste abilități se încadrează în ceea ce numim abilități ale funcției executive, pe care le folosim pentru autoreglare. Majoritatea oamenilor care au succes și sunt fericiți în viață au astfel de abilități puternice.

Care sunt cele mai importante astfel de 5 abilități de bază?

  1. Planificare: a fi capabil să gândească în perspectivă și să realizeze obiective și planuri concrete
  2. Concentrare: capacitatea de a se concentra asupra a ceea ce este important la un moment dat
  3. Autocontrol: controlul modului în care răspundem nu doar emoțiilor noastre, ci și situațiilor stresante
  4. Conștientizare: nu doar să observăm oamenii și situațiile din jurul nostru, ci și să înțelegem unde ne încadrăm și cum să le gestionăm pe fiecare în parte
  5. Flexibilitate: capacitatea de a se adapta la situații în continuă schimbare.

Deși acestea sunt abilități pe care copiii (și adulții) le pot învăța și le perfecționează de-a lungul vieții, există două perioade de timp care sunt deosebit de importante: copilăria timpurie (vârste cuprinse între 3 și 5 ani) și adolescența/adultul timpuriu (vârste între 13 și 26 de ani). În aceste ferestre de oportunitate, învățarea și utilizarea acestor abilități pot ajuta copiii să se pregătească pentru succes. În această postare, vom vorbi despre a doua fereastră - cea a adolescenței.

  • Multivitamine cu Minerale pentru Adolescenti 90cpr, Vitaking

    Multivitamine cu Minerale pentru Adolescenti 90cpr, Vitaking

    61,00 lei
    Mod de utilizare: 3 comprimate pe zi. A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic. Produsul este un supliment alimentar si nu trebuie sa inlocuiasca o dieta variata si echilibrata si un stil de viata sanatos. A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici! A se pastra la temperatura camerei, ferit de caldura, umiditate si lumina excesiva.Informatii nutritionaleCant. ...
  • Ca+Mg+Vit D Lichid, 30cps, CosmoPharm
    -25%

    Ca+Mg+Vit D Lichid, 30cps, CosmoPharm

    29,10 lei
    38,80 lei
    Indicatii: Cu o concentratie maxima de calciu pe capsula, este suplimentul  ideal pentru persoanele ce sufera de un deficit de absorbtie a calciului si celor cu tulburari de coagulare. Este eficient pentru adolescenti, copii, sportivi, mame care alapteaza, persoane cu dezechilibre de electroliti (pierderi de lichide, cure de slabire). Calciul si magneziul sunt de asemenea utile pentru o ...
  • Iod Natural Dvr

    Iod Natural Dvr

    36,70 lei
    RecomandariActiuni fiziologice: Iodul contribuie la functia cognitiva normala, la metabolismul energetic normal, la functionarea normala a sistemului nervos, la mentinerea sanatatii pielii; contribuie la productia normala de hormoni tiroidieni si la functionarea normala a glandei tiroide, la dezvoltarea normala a sistemului nervos al copiilor si adolescentilor, contribuie la dezvoltarea cognitiva ...
  • Magneziu+B6 30tab, Adams

    Magneziu+B6 30tab, Adams

    19,90 lei
    Acest supliment alimentar contine magneziu si clorhidrat de piridoxina. Magneziumul si vitamina B6 sunt o combinatie cunoscuta si foarte eficienta. Se recomanda atat utilizarea pentru prevenirea si tratamentul deficitului de magneziu atat la adulti, cat si la adolescenti si copii cu varsta cuprina intre 6-12 ani.Se recomanda administrarea persoanelor cu deficit de magneziu.Magneziul este un m ...

Vitamix oferă câteva sugestii valoroase pentru părinții care se întreabă cum să își ajute copiii să le perfecționeze în mod eficient:

1. Planificarea

Când copiii sunt mici, este firesc ca părinții să facă mare parte din planificare pentru ei. Însă, pe măsură ce copiii devin adolescenți, trebuie să învețe să o facă singuri.

Evită microgestionarea vieții adolescentului. În schimb, stabilește câteva reguli de bază - unele simple, cum ar fi: să își facă temele, să se odihnească suficient (7-8 ore de somn) și să practice activități fizice regulate (joacă, sporturi de grup). Este posibil să aveți și alte reguli de bază, cum ar fi participarea la mesele în familie sau la alte evenimente din familie. Dincolo de asta, însă, lasă-l pe adolescentul tău să-și dea seama cum să facă fiecare lucru în parte. Nu interveni decât dacă regulile de bază sunt în mod clar încălcate în mod constant.

Atunci când adolescenții au proiecte pe termen lung, cum ar fi un proiect de cercetare sau aplicații la facultate, stați și discutați cu ei despre cum doresc să le realizeze. Lasă-i să vină cu idei înainte de a i le oferi tu!

Implicați-vă adolescenții în planificarea activităților de familie sau a vacanțelor, în renovarea casei sau în alte proiecte. Lăsați-i să ia unele dintre decizii (chiar dacă nu sunteți întotdeauna de acord).

2. Concentrarea

Explozia utilizării dispozitivelor a cauzat tot felul de probleme de concentrare pentru persoane de toate vârstele. Atracția față de acestea ne fac pe toți să ne concentrăm cu greu pe sarcini mai puțin stimulante - așa că acum, mai mult ca niciodată, este important să vorbiți despre modul în care rețelele sociale și internetul pot interfera cu viața de zi cu zi (și cu temele) și să încurajezi adolescenții din familie să vină cu strategii pentru a gestiona echilibrul între activități.

Încurajează activitățile practice care nu implică ecrane, cum ar fi gătitul, coacerea, construirea de lucruri, cusutul, croșetatul, desenul, pictura sau grădinăritul, mesele în familie fără dispozitive. .

3. Autocontrol

Este esențial să devenim conștienți de modul în care răspundem, în mod natural, anumitor stimuli și situații - mai ales neprevăzute. Cum reacționezi la furie și frustrare? Uneori, și noi întâmpinăm dificultăți în gestionarea sentimentelor neplăcute. Amintiți-vă că copiii noștri acordă întotdeauna mai multă atenție la ceea ce facem decât la ceea ce spunem. Pentru a-ți ajuta adolescentul să învețe autocontrolul, poți:

·        Vorbi deschis despre sentimente și despre strategii pentru gestionarea sentimentelor puternice - cum ar fi respirația adâncă, privirea obiectivă a situației, moduri nevinovate de descărcare a furiei etc.

·        Discută sincer, după orice supărare, odată ce toată lumea s-a calmat. Ce ar fi putut face diferit adolescentul tău? Ce ar putea face data viitoare? Încurajează-l să identifice problemele și să găsească soluții!

·        Vorbiți despre modul în care comportamentul lui/ lor îi afectează pe ceilalți și de ce este important să aveți în vedere acest lucru (o practică care învață și conștientizarea).

4. Conștientizarea

Adolescenții pot fi foarte conștienți, dar mai ales de propria lor lume. Ajutați-i să învețe să vadă dincolo de asta.

Ca părinte, vorbește deschis despre evenimente și știri curente, care au impact direct sau indirect asupra vieții voastre. În special, vorbiți despre modul în care acestea afectează oamenii și despre modul în care diferiți oameni pot vedea diferit lucrurile.

Mergeți în locuri diverse cu adolescentul din familie – chiar și o plimbare în pădure sau o vizită într-un oraș din apropiere le poate oferi oportunități de a privi în jur și de a vedea lucruri pe care altfel le-ar putea rata.

Alăturați-vă activităților de serviciu comunitar ca familie - arată-le adolescenților cum pot face diferența, prin acțiuni mici, oferind exemple pozitive de implicare.

Oferiți ritualuri de obicei sănătos, cum ar fi la cina zilnică în familie, unde toți să aibă șansa de a vorbi, într-un spațiu sigur, despre ziua lor - cu bune și mai puțin bune.

5. Flexibilitate

Viața se schimbă zilnic, iar adolescenții trebuie să se poată adapta. Nu fi prea rigid în ceea ce privește programul adolescenților. Ajută-i să prioritizeze și descoperiți împreună ce lucruri pot fi ratate sau amânate - și ce se întâmplă, drept consecință.

Încurajează o oarecare spontaneitate. Găsiți împreună echilibrul între rutină și imprevizibilitate.

Fii un model de urmat. Fii tu însuți spontan - și nu te supăra prea mult atunci când planurile se schimbă. Faceți noi planuri, adaptați-vă din mers.

Desigur, de fiecare dată când îi lași pe adolescentul tău să facă ceva pe cont propriu, există o șansă rezonabilă ca acesta să eșueze. Rezistă impulsului imediat de a-i sări în ajutor și a face lucrurile în locul lui.

Deși este important să îl sprijini (acum și pentru tot restul vieții), uneori adolescenții trebuie să eșueze pentru a învăța. Oferă-le șansa să-și dea seama singuri unde au greșit și ce necesită calibrare, înainte de a le oferi ajutor.

Lasă-i să te surprindă și bucură-te de rezultatele lor!

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.