DAILY DEALS
Ai 14% reducere pentru toate produsele din categoria Tincturi.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

“Războiul” alimentației de după sărbători

“Războiul” alimentației de după sărbători
     

“Războiul” alimentației de după sărbători

 

În perioada sărbătorilor de iarnă cea mai mare provocare a fost menținerea unei alimentații echilibrate, am fost înconjurați de diferite feluri de mâncare, iar tentația a fost mare, întrucât știm și noi, “o dată pe an e Craciun’’. Sărbătorile au trecut, iar acum e timpul să acordăm o atenție mai mare organismului nostru printr-o alimentație bogată în vitamine și minerale, procurându-ne astfel energia pentru noul an.

 

Fulgii de ovăz sunt printre cele mai sănătoase cereale și conțin numeroase substanțe nutritive care ajută la menținerea unei alimentații echilibrate, având multiple beneficii precum:

  • Conținutul ridicat de fibre

  • Susținerea digestiei

  • protejează pielea

  • reduce riscul de diabet

  • îmbunătățește metabolismul

  • susțin sănătatea sistemului osos

  •  oferă energie

 

De asemenea, ovăzul conține mai multe proteine și grăsimi, inclusiv acizi grași Omega 3 și Omega 6, decât majoritatea cerealelor. 

Un alt plus al ovăzului este că nu conține gluten, astfel că poate fi consumat fără griji chiar și de către persoanele cu intoleranță sau care au boala celiacă.  Iată câteva rețete sănatoase preparate cu Fulgi de ovăz Springmarkt într-o dimineață friguroasă de ianuarie:

 

Terci de ovăz

 

În primul rând trebuie să reținem că poate fi adaptat cu diferite fructe. Pentru 2 portii avem nevoie de :

  • 120g Fulgi de ovăz Springmarkt

  • 250 ml apa/250ml lapte

  • 1 plic zahăr vaniliat sau 2 lingurite de miere

  • 1/2 lingurita scortisoara

  • 25 g unt

Pune fulgii de ovăz într-o oală, împreună cu apă sau lapte, și lasă să fiarbă la foc mediu. Când ajunge la punctul de fierbere, dă focul mai încet și continuă să amesteci aproximativ 5-6 minute, până când compoziția se omogenizeaza. Pentru a obține o compoziție mai lichidă, adaugă lapte sau apă, în funcție de preferință. Terciul de ovăz poate fi consumat simplu fără fructe ori cu mai multe fructe în funcție de preferințe, precum mere, mure, banane și chiar fructe oleaginoase (măsline, nuci, alune, migdale, avocado, nucă de cocos.) și puțină scorțișoară.

Fulgi de ovăz cu unt de arahide și banane

  • Fulgi de ovăz Springmarkt 50 grame

  • lapte sau apa 250 ml

  • Banana 1 buc

  • Unt de arahide 1 linguă

  • Semințe de chia

Amestecă într-un bol semințele de chia și fulgii de ovăz împreună cu laptele, taie banana și adaugă în compoziție împreună cu o lingură de unt de arahide și opțional, la final, o lingură de miere.

  • Fulgi de ovaz 650gr Springmarkt

    Fulgi de ovaz 650gr Springmarkt

    10,00 lei
    Stiati ca tocmai in societatea actuala, moderna si preocupata constant de alimentatia sanatoasa, ovazul este folosit in 95% din cazuri ca hrana ideala pentru cabaline si doar 5% pentru consumul uman?Acest lucru ar trebui sa traga un semnal de alarma pentru ca semnaleaza faptul ca oamenii inca nu sunt constienti de efectele nemaipomenite ale acestui aliment.Ovazul constituie optiunea cea mai sanato ...
  • Ovaz Integral 500gr Solaris

    Ovaz Integral 500gr Solaris

    9,80 lei
    Intr-o scriere antica se arata ca dacii si germanii erau printre singurele popoare care foloseau aceasta cereala ca aliment de baza. Mai tarziu, in Evul Mediu, populatiile nordice din Europa au adoptat si ele ovazul, care este un excelent energizant in perioadele cu vreme rece si umeda. Ovazul contine saruri si minerale: potasiu, fier, fosfor, calciu, magneziu, vitamine D, complexul B, carote,pol ...
  • Terci de Ovaz cu Merisoare si Goji, 65 g
    -25%

    Terci de Ovaz cu Merisoare si Goji, 65 g

    3,60 lei
    4,80 lei
    Gata in cateva minute! Este bogat în fibre alimentare.Produsul va va da energie pentru o intreaga zi si va va ajuta sa va porniti metabolismul. Fulgii de ovazi contin multe substante nutritive si reprezenta alimentul perfect pentru un mic dejun sanatos. Ingrediente: fulgi de ovaz 58%, lapte praf (zahăr din lapte, proteine din lapte, grăsime din lapte), fructoză, sirop de glucoză usc ...
  • Musli Cu Merisor si Caju 300gr Solaris
    -25%

    Musli Cu Merisor si Caju 300gr Solaris

    13,34 lei
    17,90 lei
    Ingrediente: Fulgi de ovaz, fulgi de porumb fara zahar (malai grisat 88%, malt de orz, sare), merisor confiat (merisor, zahar din trestie, ulei de floarea soarelui) (20%), caju (10%). Istoric: Doctorul Maximilian Oskar Bircher-Benner a descoperit, in jurul anului 1900, ca poate servi pacientilor sai o masa usoara de seara compusa din fulgi de cereale si un amestec de fructe, pentru ...

 

Eforturile pentru a crea un stil de viață sănătos pot începe de acum, alegând să folosești Fulgi de ovăz Springmarkt sănătatea ta va avea doar de câștigat, iar rețetele de mai sus economisesc timpul tău prețios de dimineață.

 

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Piatra de Alaun, cât de eficient este acest deodorant?

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.