⚡ PROMO ⚡
Ai 12% reducere pentru toate produsele din categoria Creme cosmetice.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Cofeina reduce riscul de cancer de piele

Cofeina reduce riscul de cancer de piele
     

Dupa atatea informatii despre dezavantajele consumului de cafea, este greu de crezut contrariul acestora. Dar, se presupune ca, s-a dovedit – mai ales la femei – efectul protector al cofeinei impotriva celui mai raspandit tip de cancer de piele.


In randul femeilor care consumau cel putin trei portii de cafea pe zi, riscul de imbolnavire cu cancerul de piele era mai scazut cu 20 % decat in randul femeilor care nu consumau cafea deloc.

In randul barbatilor aceasta diferenta este numai de 9 % - declarau cercetatorii de la Harvard.

Song Fengju, unul dintre cercetatori, considera ca orice schimbare dietetica poate avea un efect semnificativ. "Studiul nostru indica faptul ca consumul de cafea poate ajuta la prevenirea carcinomei bazocelulare" - a adaugat cercetatorul.


La baza acestui studiu stau zeci de mii de date colectate in intervalul anilor 1984-2008.


Rezultatele acestui studiu indica faptul ca, efectele protectoare ale cofeinei contra razelor ultraviolete, deja documentate in studii precedente, se explica probabil prin neutralizarea proteinei ATR in perioada stadiului precanceros, inainte ca tumoarea din piele sa se dezvolte complet.


In Statele Unite sunt diagnosticate in fiecare an, aproape un milion de cazuri noi de acest tip de cancer.


Cercetatorii nu dispun de alte corelatii intre consumul de cafea si alte tipuri de cancer de piele, dar studiile anterioare au aratat ca in randul persoanelor care consumau cafea erau mai rare imbolnavirile de cancer de sani, de prostata sau de colon.
Efectul protector al consumului de cafea a fost observat numai in cazul cafelei ce continea cofeina. In cazul cafelei decofeinizate acest efect nu a fost aceeasi.

 

 

Acesta avand un singur motiv, si anume, faptul ca substanta 'cofeina' inhiba proteina ATR, care, fiind neutralizata, antreneaza distrugerea celulelor canceroase.

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.