⏰ PROMOTIA ZILEI
Ai 12% reducere pentru toate produsele din categoria Bomboane.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Ce sunt inflamațiile și cu ce alimente le poți reduce

Ce sunt inflamațiile și cu ce alimente le poți reduce
     

Ce sunt inflamațiile?

Inflamațiile au rolul de a trata corpul. Sistemul imunitar funcționează ca un prim sistem de apărare, identificând situația când anumite celule sunt iritante sau dacă există patogeni unde nu ar trebui să existe.

Inflamațiile sunt un răspuns de auto apărare, care au rolul de a elimina aceste iritații și induce procesul de vindecare.

Atât bacteriile cât și substanțele alergenice și chimicalele pot cauza inflamatii sau pot agrava situația.

Există două tipuri de inflamații:

  • inflamații acute
  • inflamații cronice

Alimentele bogate în nutrienți au fost identificate drept o modalitate de a reduce inflamații. Putem identifica ușor mâncărurile care pot cauza aceste iritații, însă când vine vorba de sănătate este mai important să știm ce este recomandat de consumat decât ce nu.

Consumul de alimente naturale și bogate în nutrienți, respectiv reducerea mâncărurilor procesate poate avea efecte pozitive asupra sănătății fizice dar și psihice.

Mai jos veți regăsi o listă de alimente specifice, ideale pentru reducerea inflamațiilor:

  • Fructe și legume. În special cele verzi sau cu frunze: salată, spanac, broccoli și varză de bruxelles. Acestea sunt bogate în vitamina K, care, conform studiilor, ajută reducerea inflamațiilor.
  • Fructe de pădure. Aici putem include cireșele, zmeură, afinele. Acestea se bucură de un element pigmentat care ajută reducea inflamațiilor și au proprietăți vindecătoare.
  • Cereale. În special cele nerafinat sunt bogate în fibre și ajută la inflamații. Ovăzul este un grozav exemplu de aliment bogat în fibre, și ajută reducerea inflamațiilor din corp. 
  • Proteine pe bază de plante, precum fasolea, mazărea, nuci și semințe. Acestea sunt bogate în antioxidanți dar și în substanțe anti inflamatorii.
  • Grăsimi bune. Uleiul de măsline, avocado, nucile și semințele, precum chia, sunt câteva alegeri ideale. Acestea sunt bogate în omega 3, care conține acid linoleil, cu proprietăți anti inflamatorii.
  • De asemenea bogat în omega sunt anumite tipuri de pește, precum somonul, sardinele sau hamsii.

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Rolul tamaduitor ale nucilor verzi

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.