DAILY DEALS
Ai 14% reducere pentru toate produsele din categoria Tincturi.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Ce este făina integrală?

Ce este făina integrală?
     

Făina integrală de grâu conține toate componentele boabelor: tărâțe, germeni și endosperm și face parte din categoria cerealelor integrale. În boabele de cereale rafinate, din care se obține făina alba, sunt îndepărtate germenii și tărâțele. Astfel, făina integrală este superioară fainei albe prin conținutul mai bogat în vitamine (vitamina E și numeroase vitamine din complex B), minerale (calciu, magneziu, potasiu, zinc, fier) antioxidanți și fibre dietetice.

Mai exact făina integrală este superioară făinii albe prin conținutul său mai bogat în diferiți micronutrienți, cât și calitatea carbohidraților din aceasta. În făina integrală regăsim carbohidrați complecși cu descărcare lentă care mențin senzația pe o perioadă mai lungă de timp, carbohidrații din faina alba sunt considerați carbohidrați rafinați

Făina integrală într-adevăr are un conținut bogate în fibre care aduc numeroase beneficii pentru organismul nostru, dar trebuie să avem grijă și la consumul excesiv din fibre, pentru că pot împiedica absorbția calciului și zincului. Aportul optim de fibre într-o dieta echilibrata trebuie sa fie acoperit de către fructe și legume.

Calitatea făinii integrale este afectată în cazul prelungirii duratei de depozitare și nu trebuie să depășească mai mult de 3 luni, deoarece proteinele devin mai slabe, extensibilitatea glutenului scade, crește aciditatea prin procesele de respirație și fermentație și incarcatura microbiana este tot mai mare.

 

Beneficiile oferite de către făina integrală

Beneficiile oferite din făina integrală sunt oferite de micronutrienții și fibrele dietetice din aceasta. Pe lângă acestea sunt bogate în proteine și antioxidanti care lupta împotriva radicalilor liberi creație de către organismul nostru. Mai jos regăsiți principalele beneficii oferite de făina integrală:

  • Ajută la reducerea riscului de cancer la sân
  • Previne astmul la copii
  • Susține sănătatea inimii
  • Conține nutrienți esențiali
  • Oferă energie pe parcursul zilei
  • Controlează nivelul de zahăr din sânge
  • Ajută la îngrijirea pielii
  • Reduce riscul de obezitatea
  • Susține sistemul digestiv sănătos

Sunt unele persoane care nu pot beneficia de proprietățile minunate oferite de faina integrala din grâu și acestea sunt persoanele cu boala celiaca, persoanele cu intoleranță la gluten, persoanele cu intoleranță la histamina care de cele mai multe ori este asociată cu intoleranță la gluten. Aceștia pot alege tipurile de făină integrală fără gluten.

În anumite afecțiuni, precum sindromul de intestin iritabil nu este recomandat consumul de făină integrală prin conținutul ridicat de carbohidrați cu lanț scurt din grâu. Consumul acestui tip de făină în produsele de patiserie pot cauza simptome la persoanele cu sindrom de intestin iritabil.

 

Făina integrală și sportul de anduranță

În sport, anduranța este abilitatea de a susține o activitate specifică (ciclism, maraton, triatlon) pentru o perioadă îndelungată. Pentru sportivii care practică sporturi de anduranță, fie ei de performanță sau amatori, combustibilul principal de care au nevoie pentru a susține efortul respectiv sunt carbohidratii.

Carbohidratii regăsiți în făina integrală ajută sportivii pentru a-și reîncărca mușchii după un efort intens sau o cursa lunga. Tot acest tip de carbohidrati cu descărcare lentă din produsele integrale ajută sportivii la încărcare mușchilor cu glicogen înainte de competiție.

 

Cum poți introduce făina integrală în dieta ta?

Făina integrală se poate introduce foarte simplu în dieta noastră zilnică. Cea mai simplă metodă este înlocuirea făinii albe cu cea integrală la diverse preparate, cum ar fi pâine.

Schimbul se mai poate face și prin alegerea produselor din magazin, pastele din făină albă se pot înlocui cu pastele integrale, la fel și biscuiții și multe alte produse care au la bază făina integrală.

În categoria de făină integrală, pe lângă făina integrală de grâu, regăsim și făina integrală din ovăz, mei, fulgi de ovăz, cu conținut de tărâțe, hrișcă, etc.

De pe site-ul Vitamix.ro puteti gasi o serie de produse care contin faina integrala. Atât pentru oamenii sănătoși cât și pentru cei cu boala celiaca, intoleranță la gluten sau sensibilitate la gluten.

 

REȚETĂ DELICIOASE CU FĂINA INTEGRALĂ

Gogoși dietetice cu brânză (ingrediente pentru 7 gogosi)

Ingrediente

  • 250g brânză de vaci
  • 80-100g eritritol cu stevie
  • 60g făina de ovăz
  • 2 albușuri de ou
  • 1 ou întreg
  • 1/2 făină de konjac
  • 1 plic praf de copt
  • 1 linguriță vanilie măcinată sau pudră de vanilie
  • 5 picături de aroma naturala de vanilie/esenta de vanilie

 Mod de preparare:

  1. Se amesteca faina de ovaz cu eritritolul, făina de konjac, praful de copt și vanilia macinata/pudra de vanilie
  2. Se adaugă brânza de vaci, albușurile, oul și aromă de vanilie și se mixeaza compoziția bine timp de 2-3 minute
  3. Compoziția obținută se toarnă într-o formă de gogoși și se bagă la cuptorul preîncălzit la 180oC timp de 15-20 de minute sau până când au crescut și au căpătat o nuanță aurie.
  4. Se lasă 10 minute la răcit și se pot servii cu gem de fructe.
  • Faina Integrala de Ovaz 500gr Solaris

    Faina Integrala de Ovaz 500gr Solaris

    10,80 lei
    Ovazul era cunoscut in intelepciunea colectiva ca aliment destinat cailor, in principal. In deceniile mai recente a debutat in alimentatia destinata oamenilor. Faina de ovaz este macinata pe o moara traditionala cu pietre. Prin macinarea lenta nu se altereaza calitatile cerealelor, faina avand o calitate superioara comparativ cu fainurile obtinute prin macinare pe moara industriala, la viteze mari ...
  • Faina Integrala de Ovaz 1kg Solaris

    Faina Integrala de Ovaz 1kg Solaris

    17,90 lei
    100% Natural. Fara aditivi sau conservanti!Ovazul era cunoscut in intelepciunea colectiva ca aliment destinat cailor, in principal. In deceniile mai recente a debutat in alimentatia destinata oamenilor. Faina de ovaz este macinata pe o moara traditionala cu pietre. Prin macinarea lenta nu se altereaza calitatile cerealelor, faina avand o calitate superioara comparativ cu fainurile obtinute prin ma ...
  • Faina Integrala de Grau 1kg Solaris

    Faina Integrala de Grau 1kg Solaris

    12,10 lei
    Faina macinata pe o moara traditionala cu pietre. Prin macinarea lenta nu se altereaza calitatile cerealelor, faina avand o calitate superioara comparativ cu fainurile obtinute prin macinare pe moara industriala, la viteze mari, cand bobul este incalzit la temperaturi de 80 grade. S-a descoperit cultivarea acestei cereale in mileniul 8 i.e.n. Faina integrala de grau are un indice glicemic cu 19% ...
  • Faina Integrala de Grau 500gr Solaris

    Faina Integrala de Grau 500gr Solaris

    7,90 lei
    Faina macinata pe o moara traditionala cu pietre. Prin macinarea lenta nu se altereaza calitatile cerealelor, faina avand o calitate superioara comparativ cu fainurile obtinute prin macinare pe moara industriala, la viteze mari, cand bobul este incalzit la temperaturi de 80 grade. S-a descoperit cultivarea acestei cereale in mileniul 8 i.e.n.Contine vitamine: A, B, E, K, D, PP, complexul B: B1, B3 ...

 

POFTĂ BUNĂ!

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.