Maca 30cps Pro Natura

Brand: Pro Natura
Prezentare: 30 cps.
Cota TVA: 9%
Poti returna acest produs in termen de 14 zile in ambalajul original!
17,00 lei
 

Stoc 3 buc.
 


CANTITATE: 
vezi detalii

Parerea clientilor

Adauga comentariu

Descriere generala

Maca 30 cps 

Cunoscuta ca “ginseng peruvian” are efecte benefice asupra dinamicii sexuale fiind binecunoscuta pentru cresterea dorintei sexuale, a libidoului si performantelor sexuale masculine.

Beneficii:

-Imbunatatirea dinamicii sexuale, apetitului si fertilitatii

-Reduce disconfortul fizic si psihic asociat cu ciclul menstrual si menopauza

-Creste energia si rezistenta fizica fiind recomandat sportivilor

-Favorizeaza activitatea mentala

-Intareste sistemul imunitar si imbunatateste capacitatea organismului de a face fata cerintelor fizice si psihice zilnice.

Avantaje:

-Maca este o planta originara din regiunile muntoase ale Americii de Sud, ce actioneaza la nivelul sistemului endocrin, asigurand substantele necesare mentinerii echilibrului hormonal.

-Prin intermediul sterolilor si glicozidelor mentine balanta hormonilor sexuali feminini, reducand disconfortul fizic si psihic asociat cu ciclul mentrual, simptomele legate de menopauza (bufeurile, irascibilitatea), actionand direct asupra hipofizei si ovarelor.

-Cunoscuta ca “ginseng peruvian” are efecte benefice asupra dinamicii sexuale fiind binecunoscuta pentru cresterea dorintei sexuale, a libidoului si performantelor sexuale masculine.

-De asemenea determina cresterea rezistentei fizice si psihice, actionand ca un excelent adaptogen gratie continutului in aminoacizi, acizi grasi esentiali si micromineralelor care se afla in cantitate mare.

Compozitie:

  • Maca (Lipidium Meyenii) 0.280g/cps.

Administrare:

-2 cps x 2/zi, dimineata si seara, cu un pahar de apa Pi sau apa plata, 20 zile / luna, pe o perioada de 3-6 luni.

Rolul componentelor:

Maca este o planta erbacee bianuala din familia Brassicaceae, ce creste spontan in Anzii Peruvieni si Bolivia, la altitudini de 2500 pana la peste 4000 m. Prezinta frunze subtiri, fin penat-sectate, crescand in rozeta bazala si flori mici alburii ce dau nastere unor fructe mici. De la aceasta planta folosim in special radacinile tuberiforme, care variaza ca marime si forma, putand fi triunghiulare, aplatizate circular, rectangulare sau de para inversata.

Denumita si ginseng peruvian, a fost cultivata in Muntii Anzi la altitudinea de 3500-4450 m in ecosistemele puna si suni. Aceasta este probabil planta cultivata la cele mai mari altitudini. Maca este o importanta materie prima pentru indienii din Anzi si populatiile indigene, si a fost domesticita in perioada pre-Inca Arcaica undeva in jurul anilor 3800 I.Hr. Dupa unii autori, prima descriere scrisa despre maca a fost publicata in 1553 (radacina, fara identificarea denumirii populare sau botanice), descriere in care Cieza de Leon, un cronicar al spaniolilor ce au cucerit zona Peru, nota ca in zonele muntoase peruviene nativii folosesc anumite radacini pentru mentinerea tonusului. Primul care a descris numele si proprietatile plantei a fost parintele Cobo in 1653. Acesta afirma ca planta creste in cele mai dure si reci areale in Chinchaycocha unde nicio alta planta nu poate fi cultivata de om. Cobo facea referire de asemenea la intrebuintarea plantei pentru fertilitate. In secolul XVIII, Ruiz mentiona proprietatile plantei de imbunatatire a fertilitatii si de asemenea efectul sau stimulent.

Traditional, radacina de maca, dupa recoltare se usca natural si astfel putea fi depozitata si pastrata timp de mai multi ani (s-a constatat ca radacinile vechi de 7 ani inca mai au un continut de 9-10% proteine). Hipocotilele uscate sunt tari ca piatra, ca atare, inainte de a fi mancate se fierbeau in apa pentru a putea obtine din ele un produs moale care poate fi consumat sub forma de suc, aceasta fiind cea mai frecventa forma de utilizare. Radacina are un gust dulce si placut. Pentru indienii americani era singura specie amidonoasa cultivata; ea este bogata in zaharuri, proteine, amidon si minerale esentiale, in special iod si fier.

Astazi se cunoaste valoarea sa nutritionala ridicata, care depaseste cerealele precum porumbul, orezul si graul. Aceasta contine 59% carbohidrati, 10,2% proteine, 8,5% fibre si 2,2% lipide. Contine, de asemenea, o mare cantitate de aminoacizi esentiali si nivele mai ridicate de fier si calciu decat cartoful. Maca are cantitati importante de acizi grasi incluzand acizii linoleic, palmitic si oleic. Este bogata in steroli si are si un continut ridicat de minerale. De asemenea, contine mici cantitati de alcaloizi, taninuri si saponine.  Radacina proaspata are un continut neobisnuit de ridicat de iod si de fier.

In medicina traditionala peruviana maca este folosita ca imunostimulent si in tratamentul anemiei, tuberculozei, disfunctiilor menstruale, simptomelor de menopauza, cancerului stomacal, sterilitatii si a altor afectiuni ale functiilor sexuale sau de reproducere precum si pentru imbunatatirea memoriei. Popularitatea radacinii de maca este in crestere datorita proprietatilor sale energizante, de imbunatatire a fertilitatii si afrodisiace, dar e mai putin cunoscuta la noi ca remediu. Utilizarile sale traditionale cuprind efectul energizant, de imbunatatire a tonusului si indurantei la atleti, de sustinere a claritatii mentale, de tratare a impotentei masculine, si ca ajutor in cazul menstruatiilor si echilibrelor hormonale dereglate la femei incluzand sindroamele de menopauza si oboseala cronica. Radacinile de maca sunt afrodisiace, nutritive, imunostimulente, steroidice si tonice. Maca, la fel ca alte Brasicaceae, contine glucozinolati si izotiocianati, substante pentru care s-a constatat un efect anticarcinogenic prin blocarea formarii carcinogenilor endogeni sau exogeni prevenind astfel initierea carcinogenezei. Izotiocianantii naturali sau sintetici sunt printre agentii cemopreventivi cei mai eficienti cunoscuti.



Parerile clientilor

Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.
Adauga comentariu