Ceaiul de sunatoare este recomandat pentru mentinerea sanatatii sistemului hepato-biliar, tractului gastrointestinal si pentru reducerea starilor psihice negative.
Intern:
- pulberea cu administrare sublinguala - planta se macina fin cu o rasnita electrica. Se ia o lingurita rasa de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se tine sub limba timp de 10 -15 minute, dupa care se inghite cu apa;
- maceratul la rece - se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250ml de apa, se mentine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 3 cani cu macerat pe zi, cu 30 minute inainte de mese;
- infuzia - se prepara dintr-o lingura cu planta adaugata la 250ml de apa clocotita, se mentine timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. Se administreaza 3 cani cu infuzie pe zi, cu 30 minute inainte de mese.
Extern:
- pentru eliminarea disconfortului care apare la nivelul pielii se fac spalaturi locale sau se administreaza sub forma de comprese cu macerat sau cu infuzie de planta;
- pentru eliminarea disconfortului care apare la nivelul cavitatii bucale se fac spalaturi locale cu maceratul sau cu infuzia de planta;
- pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale si mucoasei anale se fac spalaturi locale sau bai de sezut de 3-4 ori pe zi cu infuzia sau cu maceratul obtinute din planta.

Contribuie la:
- protejarea mucoasei gastrice
- stimularea producerii si eliminarii de bila
- sustinerea functiilor hepatice
- reducerea spasmelor care apar la nivelul tractului intestinal
- normalizarea tranzitului intestinal accelerat
- reducerea starilor psihice negative
- eliminarea disconfortului care apare la nivelul pielii si cavitatii bucale
- reducerea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale si al mucoasei anale.