Contine:
Un amestec omogen in proportii variabile din urmatoarele parti de plante: iarba de coada soricelului, coaja de crusin, fructe de marar, frunze de patlagina, fructe de anason, flori de musetel, radacini de lemn dulce, frunze de stevie dulce, utilizate in mod traditional in prevenirea si tratarea constipatiei, fisuri anale, hemoroizi sau in cazuri de interventii chirurgicale in zona anala (cand utilizarea medicamentelor laxative nu este permisa), cat si pentru eliminarea toxinelor din organism.
Utilizari traditionale:
Aceste plante sunt recunoscute atat din utilizarea lor traditionala cat si din mentionarea lor in literatura de specialitate pentru rolul lor laxativ prin cresterea peristaltismului intestinului gros si reglarea motilitatii gastrointestinale, avand si actiune antispastica.
Mod de preparare:
Uz intern – infuzie. Peste o lingurita sau un pliculet de produs se toarna 250 ml apa clocotita; Vasul se acopera si se lasa in repaus 10 – 15 minute, agitand din cand in cand. Dupa infuzare se strecoara si se poate adauga o lingurita de suc proaspat de lamaie.
Mod de administrare:
Intern: se beau 1-2 cani de ceai pe zi din care o cana seara inainte de culcare si eventual o cana dimineata intre orele 5 si 7 (orele de stimulare a intestinului gros); Nu se indulceste. Ceaiul are gust dulceag datorita frunzelor de stevie dulce numita si “iarba de miere”
Prezentare: 50 gr.