Ajuta protejarea corpului de radicalii liberi si de imbatranirea prematura.
Ingrediente/capsula:
- frunze de ceai verde (Theae folium)
- fructe de afin (Myrtilli fructus)
- fructe de coacaz (Ribes nigri fructus)
- fructe de Acai (Euterpe Oleracea) 50 mg
- extract de fructe de Goji (Lycium barbarum) standardizat in min. 3% vitamina C 25 mg
- extract de seminte de struguri (Vitis vinifera) standardizat in min. 95% proantocianidine
- extract de struguri (Vitis vinifera) standardizat in
- min. 5% resveratrol
- extract de Haematococcus pluvialis standardizat in min. 1,5% astaxantina.
Capsulele "
Antioxidant si Antiaging” sunt o sursa naturala de substante active care combat oxidarea si degradarea celulara prin inhibarea peroxidarii lipidelor si a formarii de radicali liberi. Ajuta la reducerea efectelor negative datorate expunerii la surse de radicali liberi: radiatiile ionizante (RUV, Rx), microundele, poluarea, fumul de tigara, alcoolul in exces, stresul, aditivii alimentari chimici, uleiuri vegetale hidrogenate, alimentele prajite. Protejeaza organismul impotriva imbatranirii premature.
Ceaiul verde, datorita continutului bogat in polifenoli si catechine are un puternic efect antioxidant combatand oxidarea si degradarea celulara produsa de radicalii liberi, prevenind procesele de imbatranire si imbolnavire a organismului. Este in acelasi timp un eficient hipocolesterolemiant, lipolitic, hepatoprotector, antimutagenic.
Afinele contin cantitati mari de antioxidanti (vitamina C, beta caroten si luteina), care protejeaza celulele ce intra in structura globilor oculari sau a altor parti ale organismului de radicalii liberi.
Fructe de coacaz negru au un continut bogat in vitamina C (160-190 mg la 100 g) si vitamina E, provitamina A, alte vitamine B1, B2, B3, B5, B6, vitamina P, antociani (care confera stabilitate vitaminei C, in plus nu contin enzime care sa inactiveze vitamina C), saruri minerale de potasiu, magneziu, calciu , fier, mangan, sodiu, fosfor, acizi organici (acid malic, citric, tartric ), pigmenti flavonici, taninuri. Compusii polifenolici si in special antocianii, au demonstrat in studii de laborator activitate antioxidanta importanta, la care se adauga la proprietatile similare ale vitaminelor C si E. Au efect tonic general, sunt recomandate in stari de astenie, oboseala, pentru efectul lor revigorant, contribuie la revitalizarea organismului dupa eforturi fizice si intelectuale.
Fructele de Goji contin o cantitate remarcabila de substante cu rol antioxidant, care ajuta la combaterea proceselor degenerative si a imbatranirii premature, alaturi de un complex de aminoacizi esentiali, minerale si vitamine, valoroase pentru pentru sanatate si longevitate, pentru intarirea sistemului imunitar si tonifierea generala a organismului. Au in compozitia lor cantitati mari de beta-caroten (~ 8 mg/100g) si zeaxantina (carotenoid inrudit cu vitamina A), intr-o forma foarte usor de asimilat de catre organism, contribuind la imbunatatirea vederii. Cercetarile pe animale din China au aratat ca prin consumul de Goji se poate reduce deteriorarea retinei cauzate de radicalii liberi.
Fructele de Acai, asemanatoare coacazelor, au fost folosite de brazilieni de sute de ani pentru capacitatea lor de a ajuta organismul in lupta impotriva bolilor si a procesului de imbatranire. Cercetarile stiintifice recente au demonastrat ca fructele de Acai au importante proprietati antioxidante, fiind de 35 de ori mai puternice decat portocalele si de 10 ori mai puternice decat merele, ciresele, murele si zmeura. De asemenea, aceste fructe contin vitaminele B1, B2, B3, C si E, acizi grasi Omega-3/6/9, calciu si potasiu.
Strugurii contin substante cu caracter puternic antioxidant numite polifenoli (resveratrol, proantocianidine, bioflavonoide, acizi polifenolici, catechine, taninuri). Acestea se gasesc in mod special in coaja strugurilor rosii si in samburi. Resveratrolul este considerat cel mai activ antioxidant dintre substantele vegetale. Are un potential anti-oxidant mult superior vitaminelor C si E. Este de 10-20 de ori mai puternic decat vitamina E in protectia anti-oxidativa a LDL-colesterolului. Confera protectie materialului genetic (ADN), ferindu-l de mutatii. Protejeaza ficatul, inima si sistemul nervos de agresiunea radicalilor liberi. Studiile realizate asupra proantocianidinelor din struguri au demonstrat ca acestia ofera protectie impotriva bolii Parkinson si a afectiunilor oculare. Polifenolii cresc rezistenta arterelor si venelor, imbunatatesc microcirculatia, fluidifica sangele si protejeaza fibrele de colagen, mentinand sanatatea vaselor de sange si a pielii. Sunt considerati unii dintre cei mai eficienti compusi anti-imbatranire.
Haematococcus pluvialis este o microalga care contine astaxantina, un carotenoid responsabil de pigmentatia rosie a acesteia. Cand aceste alge sunt private de apa, creste producerea de astaxantina care le confera astfel protectie impotriva radiatiilor ultraviolete. Studiile realizate asupra efectelor benefice ale astaxantinei asupra organismului uman au evidentiat calitatile sale antioxidante (de 10 ori mai activa decat betacarotenul) si capacitatea sa de a mentine sanatatea sistemului nervos, a ochilor (trece de bariera hemato-retiniana), a pielii, a aparatului cardio-vascular, stimularea producerii de anticorpi, protejarea organismului impotriva imbatranirii.
Efect:
- antioxidant
- combate radicalii liberi din organism
- protejeaza organismul impotriva imbatranirii premature
- protejeaza impotriva degenerarii celulare si a deteriorarii ADN-ului
- stimulent si protector al sistemului nervos
- protector al inimii, vaselor de sange, al ochilor si al pielii
- protector hepatic
- imunostimulent
- hipocolesterolemiant
- lipolitic, ajuta scaderea in greutate.