✨ Reducere de -8% la toate produsele din Ingrijire personala
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Comoare uitate: plante medicinale nefolosite !

Comoare uitate: plante medicinale nefolosite !
     

"Primavara este recunoscuta mai curand de plante decat de oameni." -proverb chinezesc.

Plantele medicinale sunt folosite inca din Antichitate iar medicina chineza are o istorie mai veche de 5000 de ani! Lumea chineza poarta cu ea un aer misterios si tainic pe care civilizatia chineza a obtinut de-a lungul mileniilor. 

Unele plante medicinale chinezesti le gasim in lumea moderna, precum papadia, ginsengul, ceaiul verde sau "rhodiola rosea", numit si "radacina de aur".

In secolul 18 foarte multe plante medicinale chinezesti au fost raspandite in intreaga lume de cercetatori numite "vanatori de plante". Vorbim despre faimosul Robert Fortune, Sir Joseph Dalton Hooker sau Ernest Wilson. Ei au adus din China si Tibet foarte multe plante in Europa pentru gradine botanice sau pentru gradine private, unde maestrii sai nu au avut grija de ei si multe plante au pierdut scopul sau medicinal.

O planta astfel uitata este "ploaia de aur" sau Forsythia suspensa! In China este numita Lien Chiao si este folosita in medicina chineza pentru reducerea febrei si pentru detoxifiere. A  fost adusa in Europa in 1844 de catre Robert Fortune.

Magnolia (Magnolia liliiflora), care este o adevarata printesa in gradina, cu florire ei pure, a fost adusa in Europa in 1900 de catre Ernest Wilson. In medicina chinezeasca magnolia era folosit pentru intarirea sistemului imunitar, pentru tratarea racelilor, pentru stimularea digestiei si pentru eliminarea gazelor intestinale.

Ligustrum lucidum e foarte comuna in gradinile din Marea Britanie. Este ruda o ruda cu planta "lemnul cainesc" (Ligustrum vulgare) si a fost adusa in 1794 de catre Sir joseph Banks. In China este cunoscuta sub numele de Nu Chen, care inseamna "purificatie feminina" si are numeroase beneficii: are efecte antibacteriane, intareste imunitatea, stimuleaza functionarea hepatica. Este folosita si pentru stimularea cresterii si pigmentarea parului si pentru ameliorarea petelor inchise de la nivelul fetei.

Nu toate plantele medicinale din China au dovedid sa fie prietenoase in lumea vestica, cateva plante extrase din habitatul lor natural s-a dovedid sa fie periculoase. Astfel de planta este "Mana Maicii Domnului" (Lonicera japonica). Aceasta planta adusa in 1860 de catre George Hall a scapat din cultura ecologica din New York si s-a raspandit pe intregul continent. 

Pueraria sau "kudzu" (Pueraria lobata) este cea mai faimoasa planta medicinala chinezeasca raspandita fiind o buruiana! A fost adusa din Japonia in America in anii 1870, unde s-a raspandit repede. In urma incercarilor de a extermina aceasta planta "buruiana", lumea a uitat cate beneficii are asupra organismului uman (intareste imunitatea, alunga bolile digestive, detoxifica ficatul, reduce hipertensiunea arteriala, imbunatateste sanatatea cardiovasculara, reduce efectele secundare ale menopauzei si ajuta la tratarea dependentei de alcool si droguri).

Ai auzit de susanul salbatic (Perilla frutescens)? Susanul salbatic este cunoscut ca "busuiocul Chinei" si in China era folosit pentru intarirea sistemului imunitar, tratarea racelilor, gripei si mai ales tusei. Frunzele rosii-violete al susanului salbatic tin toata vara si toata toamna iar in bucataria asiatica este folosit mai ales pentru pregatirea traditionala a crabului. Susanul este considerat o planta calda care scoate in evidenta proprietatile reci al crabului.

Terapii alternative - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Sugestii sanatoase pentru prepararea pastelor!

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.