☺ HAPPY HOURS
Ai 14% reducere pentru toate produsele din categoria Tincturi.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Sexul ajută creierul persoanelor mai în vârstă să funcționeze mai bine?

Sexul ajută creierul persoanelor mai în vârstă să funcționeze mai bine?
     

Noi cercetări au descoperit că adulții cu o vârsta mai înaintată care au făcut sex cel puțin o dată pe săptămână au rezultate mai bune la anumite teste cognitive decât cei care au facut sex doar o dată pe lună sau deloc.

Cercetarea se bazează pe rezultatele anterioare, care a constatat că adulții în vârstă, activi sexuali au avut rezultate mai bune la unele teste de capacitate mentală decât cei care nu erau activi sexual.

Activitatea sexuală este un fenomen complex cu potențialul de a transcenda nu numai componentele sale sociale și fizice, ci și emoțional, psihologice și biologice. Cercetătorii au sugerat că activitatea sexuală mai frecventă poate fi legată de o cunoaștere îmbunătățită, la fel cum există o legatură pentru alte activități. Astfel, au proiectat un studiu folosind o gamă mai largă de teste cognitive pentru a investiga legătura.

În analiza lor, cercetătorii au ajustat rezultatele în funcție de sex, vârstă, număr de ani de educație formală și sănătate cardiovasculară. Ei au ținut cont de sănătatea inimii, deoarece acest lucru ar putea influența frecvența sexului și funcția creierului.

Participanții la teste care nu au făcut sex niciodată pe perioada studiului au înregistrat un nivel mai scăzut în medie pentru funcția cognitivă globală și fluența verbală în comparație cu participanții care au raportat că au făcut sex în fiecare săptămână. De asemenea, participanții care au facut sex o dată pe lună au înregistrat o scădere medie în ceea ce privește fluența verbală și marginal mai scăzută în ceea ce privește abilitatile visuospatiale, comparativ cu cei care au raportat că au facut sex cel puțin o dată pe săptămână.

Sanatate sexuala - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.