Luna Dennree
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Sexul ajuta creierul persoanelor mai in varsta sa functioneze mai bine?

Sexul ajuta creierul persoanelor mai in varsta sa functioneze mai bine?
     

Noi cercetari au descoperit ca adultii cu o varsta mai inaintata care au facut sex cel putin o data pe saptamana au rezultate mai bune la anumite teste cognitive decat cei care au facut sex doar o data pe luna sau deloc.

Cercetarea se bazeaza pe rezultatele anterioare, care a constatat ca adultii in varsta, activi sexuali au avut rezultate mai bune la unele teste de capacitate mentala decat cei care nu erau activi sexual.

Activitatea sexuala este un fenomen complex cu potentialul de a transcenda nu numai componentele sale sociale si fizice, ci si emotional, psihologice si biologice. Cercetatorii au sugerat ca activitatea sexuala mai frecventa poate fi legata de o cunoastere imbunatatita, la fel cum exista o legatura pentru alte activitati. Astfel, au proiectat un studiu folosind o gama mai larga de teste cognitive pentru a investiga legatura.

In analiza lor, cercetatorii au ajustat rezultatele in functie de sex, varsta, numar de ani de educatie formala si sanatate cardiovasculara. Ei au tinut cont de sanatatea inimii, deoarece acest lucru ar putea influenta frecventa sexului si functia creierului.

Participantii la teste care nu au facut sex niciodata pe perioada studiului au inregistrat un nivel mai scazut in medie pentru functia cognitiva globala si fluenta verbala in comparatie cu participantii care au raportat ca au facut sex in fiecare saptamana. De asemenea, participantii care au facut sex o data pe luna au inregistrat o scadere medie in ceea ce priveste fluenta verbala si marginal mai scazuta in ceea ce priveste abilitatile visuospatiale, comparativ cu cei care au raportat ca au facut sex cel putin o data pe saptamana.

Sanatate sexuala - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.