Luna Dennree
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Poate Yoga imbunatati viata sexuala?

Poate Yoga  imbunatati viata sexuala?
     

Internetul abunda in bloguri de wellness care recomanda yoga pentru o viata sexuala mai buna, precum si conturi personale ale practiciienilor care spun ca si-au imbunatatit calitatea vietii sexuale - de multe ori pana la un grad de invidiat. Cat de reale sunt aceste informatii?

Yoga poate fi o modalitate relaxanta si placuta de a ne imbunatati viata sexuala.

Cercetarile moderne abia acum incep sa releve numeroasele beneficii pentru sanatate ale practicii antice de yoga.

Unele stari ce ot fi combatute prin yoga includ depresia, stresul si anxietatea, precum si sindromul metabolic, diabetul si tulburarile tiroidiene. Studiile recente s-au axat si pe mecanismele mai complexe din spatele acestor beneficii.

Se pare ca yoga reduce raspunsul inflamator al organismului, contracareaza expresia genetica care predispune oamenii la stres, scade cortizolul si sporeste o proteina care ajuta creierul sa creasca si sa ramana tanar si sanatos.

Pe langa toate avantajele pe care le avem, trebuie sa adaugam, ca yoga te poate face si sa te simti bine. 

Contact pe care-l realizam cu propriul nostru corp este reconfortant si placut. Cu toate acestea, e posibil ca tehnicile yoga sa imbunatateasca viata sexuala? 

   Yoga imbunatateste functia sexuala la femei

Un studiu publicat in Jurnalul de Medicina Sexuala a constatat ca yoga poate imbunatati intr-adevar functia sexuala - in special la femeile de peste 45 de ani.

Pozitia triunghiului a fost printre cele care au demonstrat ca imbunatatesc functia sexuala - in special la femeile in varsta.

Studiul a examinat efectele celor 12 saptamani de yoga asupra a 40 de femei care au participat la studiu, descriind experientele sexuale inainte si dupa sesiunile de yoga.

Dupa cele 12 saptamani, functia sexuala a femeilor s-a imbunatatit semnificativ in toate sectiunile functiei sexuale feminine: "dorinta, excitare, lubrifiere, orgasm, satisfactie si durere".

Pana la 75% dintre femei au constatat o imbunatatire a vietii lor sexuale dupa antrenamentul de yoga.

Ca parte a studiului, toate femeile au fost instruite pe 22 de pozitii, sau yogasanele, despre care se crede ca imbunatatesc muschii abdominali, imbunatatesc digestia, intarnesc podeaua pelviana si imbunatatesc starea de spirit.

Unele pozitii au inclus trikonasana (cunoscuta si ca triunghiul poez), bhujangasana (sarpele) si ardha matsyendra mudra (rasucirea jumatatii spinarii). 

Sanatate sexuala - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.