Luna Herbagen
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Poate Yoga îmbunătăți viața sexuală?

Poate Yoga  îmbunătăți viața sexuală?
     

Internetul abundă în bloguri de wellness care recomandă yoga pentru o viața sexuală mai bună, precum și conturi personale ale practicienilor care spun că și-au îmbunătățit calitatea vieții sexuale - de multe ori până la un grad de invidiat. Cât de reale sunt aceste informații?

Yoga poate fi o modalitate relaxantă și plăcută de a ne îmbunătăți viața sexuală.

Cercetările moderne abia acum încep să releve numeroasele beneficii pentru sănătate ale practicii antice de yoga.

Unele stări ce pot fi combătute prin yoga includ depresia, stresul și anxietatea, precum și sindromul metabolic, diabetul și tulburările tiroidiene. Studiile recente s-au axat si pe mecanismele mai complexe din spatele acestor beneficii.

Se pare că yoga reduce răspunsul inflamator al organismului, contracarează expresia genetică care predispune oamenii la stres, scade cortizolul și sporește o proteină care ajută creierul să crească și să rămână tânăr și sănătos.

Pe lângă toate avantajele pe care le avem, trebuie să adăugăm, ca yoga te poate face și să te simți bine. 

Contact pe care-l realizăm cu propriul nostru corp este reconfortant și plăcut. Cu toate acestea, e posibil că tehnicile yoga să îmbunătățească viața sexuală? 

   Yoga îmbunătățește funcția sexuală la femei

Un studiu publicat în Jurnalul de Medicina Sexuală a constatat că yoga poate îmbunătăți într-adevar funcția sexuală - în special la femeile de peste 45 de ani.

Poziția triunghiului a fost printre cele care au demonstrat că îmbunătățesc funcția sexuală - în special la femeile în vârstă.

Studiul a examinat efectele celor 12 săptămâni de yoga asupra a 40 de femei care au participat la studiu, descrind experiențele sexuale înainte și după sesiunile de yoga.

După cele 12 săptămâni, funcția sexuală a femeilor s-a îmbunătățit semnificativ în toate secțiunile funcției sexuale feminine: "dorință, excitare, lubrifiere, orgasm, satisfacție și durere".

Până la 75% dintre femei au constatat o îmbunătățire a vieții lor sexuale după antrenamentul de yoga.

Ca parte a studiului, toate femeile au fost instruite pe 22 de poziții, sau yogasanele, despre care se crede că îmbunătățesc mușchii abdominali, îmbunătățesc digestia, întăresc podeaua pelviană și îmbunătățesc starea de spirit.

Unele pozitii au inclus trikonasana (cunoscută și că triunghiul poez), bhujangasană (sarpele) și ardha matsyendra mudra (răsucirea jumătății spinării). 

Sanatate sexuala - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Alimentația copiilor sportivi

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.