⚡ PROMO ⚡
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Insula de mirodenii.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Ce trebuie să știi despre problemele de fertilitate?

Ce trebuie să știi despre problemele de fertilitate?
     

Ce înseamnă să ai probleme de fertilitate?

Atunci când după minim 1 an de încercări nu reusești să rămâi însărcinată, poti spune că te confrunți cu probleme de fertilitate. Un alt cuvânt utilizat des pentru descrierea probleme lor de fertilitate este: infertilitate. Infertilitatea nu înseamnă că este imposibil să ai copii. În majoritatea cazurilor, cuplurile cu probleme de fertilitate, reușesc să conceapă un copil în al doilea an de încercare. Unii nu reușesc dar după administrarea tratamentului corespunzător, rezultatele sunt îmbucurătoare.

Vârsta este un factor important dacă te decizi să faci teste sau tratamente pentru fertilitate. O femeie este în perioada de fertilitate maximă după vârsta de 20 ani. După 35 de ani, fertilitatea scade și crește riscul pierderilor de sarcina.

Care sunt cauzele problemelor de fertilitate?

În cazul infertilității:

 • 50 din 100 de cazuri sunt cauzate de probleme ale aparatului reproducător feminim cum ar fi: probleme ale trompelor uterine, uterului sau probleme ale abilității femei de a ovula.
 • 35 din 100 de cazuri sunt cauzate de probleme ale aparatului reproducator al bărbatului, cea mai comună fiind, numărul redus de spermatozoizi din spermă.
 • în 5 din 100 de cazuri, cauza provine de la o problema neobișnuită cum ar fi administrarea anumitor mediamente înainte că persoana să se nască
 • în 10% din cazuri cauzele sunt necunoscute

Trebuie să te testezi pentru problemele de infertilitate?

Înainte de a face teste de fertilitate, ca femeie, încearcă să calculezi perioada de maximă fertilitate prin măsurarea temperaturii bazale, test care poate fi făcut și acasă. Dacă asemnea test nu are rezultate, ambii parteneri trebuie să se prezinte la doctor unde medicul va face un examen fizic cuplului și va pune întrebări despre antecedente în familie de pierderi de sarcină sau boli ale inflamării pelvine obiceiuri de alimentație, dacă consumați alcool sau droguri. Medicul va face de asemenea și teste a calității materialului seminal și a nivelului hormonilor în sânge.

Cum se tratează problemele de fertilitate?

În funcție de cauza care stă la bază problemelor fertile, sunt necesare mai multe tipuri de tratament:

 • medicamente care impulsionează ovulația în cazul femeii
 • înseminarea, procedeu prin care femeia este înseminată artificial cu sperma bărbatului
 • intervenția chirurgicală care corecteaza o problemă cauzată de endometrioză sau de blocarea a trompelor uterine
 • proceduri prin care poate fi mărit numărul de spermatozoizi în spermă bărbatului

Dacă nici aceste teste nu vă vor fi de ajutor, atunci poate doriți să luați în considerare fertilizarea în vitro care constă în înseminarea ovulului cu un spermatozoid în laborator, după care se implantează în uterul femeii ovulul fecundat. Multe cupluri încearcă această procedură de mai multe ori iar rezultatul este:

 • 40% din cupluri mai tinere de 35 de ani reușesc să aibă un copil
 • 20% din femei cu vârsta de 39 de ani reușesc să dea naștere unui copil
 • 6% din femeile de peste 43 de ani fac un copil

Tratamentele pentru problemele de fertilitate pot fi stresante, dureroase și costisitoare. Acestea măresc șansele de a avea un copil dar în același timp cresc șansele de a avea mai mult de un copil (sarcină multiplă).

În problemele de fertilitate, cel mai important este că partenerii să se sprijine reciproc, să ceară ajutorul unui specialist în problemele de cuplu și în acest fel, împreună, pot pune la cale un plan, alegând cea mai bună metodă de a avea un copil.

Sanatate sexuala - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.