✨ Reducere de -12% la toate produsele de pe site-ul nostru ✨
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Indicații despre spalarea corecta a parului

Indicații despre spalarea corecta a parului
     

Ne dorim un păr curat, strălucitor, bogat și să miroase bine, după ce am spălat capul. Cauzele părului murdar sunt urmatoarele: praful care se depune din aer, transpirația produsă de pe scalp, grăsimile produse de scalp, în care se lipește mai ușor orice murdarie. O putem murdări și cu mâna și cu piaptănul. Frecvența spălării capului depinde de grăsimea scalpului, de transpirație, de poluarea aerului, de tipul cosmeticilor puse pe păr.

Sa ne spălam capul zilnic sau lunar?

În cazul copiilor sau la oameni cu piele uscată pot trece 2-3 săptămâni, fără ca părul sa arate neîngrijit. În general este indicat spălarea o dată sau de două ori pe săptămână, dacă îl spăăm de mai multe ori scalpul va deveni uscat. Este important să folosim șampon pentru tipul părului, cerința majoră este ca șamponul să fie 5,5pH.


Se va schimba părul radical?
Balsamele și șampoanele dau un aspect strălucitor părului, dar nu fac miracole. Părul se poate pieptăna ușor. Calitatea părului este determinată de folicul prin creșterea părului iar balsamele nu o mai pot influența. Modul creșterii părului depinde de modul de viață, de nutriție, de sănătatea organismului.

Spălarea capului pas cu pas
1. Înainte de spălarea capului să ne pieptănăm bine.
2. Să ne udăm părul cu apă caldă.
3. Să nu punem mult sampon pe păr.
4. Să masăm șamponul pe scalp, intensifică circulația sângelui, reduce căderea părului.
5. De obicei este de ajuns spălarea odată cu șamponul și când părul este foarte murdar trebuie spălat de două oari.
6. Balsamul nu este necesar, dar cu ajutorul lui părul se poate pieptăna ușor, înainte de spălare sa ne piaptănăm cu grijă, deoarece părul ud este sensibil.

Pentru scalpul uscat este indicat ca înainte cu o jumătate de oră înainte de a ne spăla capul, să ne ungem scalpul cu amestec de ouă și ulei de măsline și să lăsăm acoperit cu prosop până la spălare.

Spălarea frecventă a capului nu cauzează căderea accentuată a parului, doar din cauza sporită a efortului care cade păr. Este normal să cadă 100 de fire de păr pe zi, să consultăm dermatologul dacă observăm că la spălări cad din ce în ce mai multe fire de păr.

 

Moda & Frumusete - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Prepară un ulei ANTICELULITIC!

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.