DAILY DEALS
Ai 14% reducere pentru toate produsele din categoria Tincturi.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

De ce să alegi șampon din ingrediente naturale

De ce să alegi șampon din ingrediente naturale
     

Când vine vorba de șampon, în fiecare magazin există rafturi pline cu produse diferite din care puteți să alegeți. Având în vedere listele lungi pline de ingrediente greu de pronunțat, este greu să știi ce îți pui cu adevărat în păr. Este important să se cunoască ingredientele din șamponul folosit, mai ales când unele pot provoca iritații ale scalpului.

 Majoritatea șampoanelor sunt formule care conțin aproximativ 10 până la 30 de ingrediente diferite. Agenții de curățare obișnuiți din șampon sunt agenți tensioactivi. Acești agenți funcționează alături de agenții de suprafață, cum ar fi cocamidopropil betaină.

 Ingrediente comune din șampon includ:

  • surfacanți
  • agenți de spumare
  • balsamuri
  • agenți de îngroșare
  • opacificanți
  • conservanți
  • aditivi speciali
  • parfum
  • Ingrediente de evitat dintr-un shampon

Sulfați

Sulfații sunt substanțe chimice folosite ca agenți de curățare din șampoane. Cel mai frecvent sunt adăugați sub forma de lauril sulfat de sodiu și laureth sulfat de sodiu. Acești oferă o curățare profundă și provoacă efectul de spumare. Cu toate acestea, calitatea dură de curățare a sulfaților poate provoca iritații ale pielii, uscarea pielii și inflamație.

Sulfații pot crește sensibilitatea pielii și poate agrava condițiile existente, cum ar fi dermatita de contact.

Formaldehida

Formaldehida este un compus chimic folosit în produse de uz casnic, materiale de construcție și ca și conservant în unele produse de consum, inclusiv șampon. Se știe că formaldehida provoacă alergie de contact și s-a demonstrat că induce dermatită. De asemenea, s-a demonstrat că agravează dermatita alergică și eczemele existente.

Departamentul de Sănătate și Servicii Umane listează formaldehida ca fiind un cancerigen uman cunoscut.

Parabeni

Parabenii sunt conservanți chimici care au fost folosiți de mult timp în produsele de înfrumusețare pentru a crește durata de valabilitate. Studiile au arătat că parabenii pot fi aborbiți rapid prin piele și pot pătrunde în țesuturi. Acest lucru poate provoca dermatită de contact și probleme ale pielii.  Pe lângă acestea, pot avea și efecte estrogenice. Acestea pot interfera cu reglarea hormonală normală a organismului ceea ce poate afecta sarcina și menstruația, cât și creșterea susceptibilității de a dezvolta cancer mamar.

Hexaclorofen

Hexaclorofenul este un agent antiseptic folosit în produsele cosmetice pentru calitățile sale antibacteriene. Compusul poate irita ochii și pielea și, dacă este înghițit, provoacă greață, vărsături, crampe abdominale și diaree. Alte reacții adverse pot include înroșirea pielii, uscăciune, descuamare, umflarea pielii și sensibilitate la lumină.

Ftalați

Ftalații sunt un grup de substanțe chimice utilizate în mod obișnuit pentru a face plasticul mai flexibil. Sunt folosiți ca agent de legare în produsele cosmetice, inclusiv în șampon. Aceștia au fost asociați cu infertilitate și număr scăzut de spermatozoizi. Studiile au demonstrat că expunerea poate crește riscul de pierdere a sarcinii și diabet gestațional.

Cercetările ulterioare sugerează că ftalații pot dăuna rinichilor, tiroidei, sistemului imunitar și ficatului.

Șampoanele din ingrediente naturale

Un șampon este considerat natural atunci când nu conține sulfați și include ingrediente organice și este pe bază de plante. În loc de ingrediente sintetice, șampoanele naturale conțin de obicei uleiuri esențiale, extracte de fructe, substanțe botanice și ingrediente certificate organic.

Ingredientele care sunt pe bază de plante sunt în general considerate blânde, inclusiv uleiurile din semințe și extracte de fructe. Este mai puțin probabil să perturbe pH-ul natural și echilibrul uleios al părului și al scalpului.

 Ingrediente regăsite într-un șampon natural:

  • uleiuri vegetale, cum ar fi uleiul de jojoba, ulei de argan
  • ceai verde organic
  • aloe vera
  • mușețel
  • ulei de cocos
  • miere organică
  • uleiuri esențiale de bergamotă
  • măsline
  • cânepă organică
  • extracte din rădăcini (exemplu rădăcină de brusture)
  • extracte de fructe (exemmplu anasonul stelat)
  • uleiuri esențiale, cum ar fi mentă, lavandă și lămâie.

 Aceste ingrediente naturale sunt blânde cu părul și scalpul, deoarece nu îndepărtează cuticulele părului în timpul curățării. De asemenea, ajută la hidratare, oferind o curățare bună.

  • Sampon Bebe Drag Cu Aloe si Salvie Viva Natura 500ml

    Sampon Bebe Drag Cu Aloe si Salvie Viva Natura 500ml

    58,50 lei
    Bebe Drag Sampon cu aloe și salvie, 500ml – Leonard Radutz formula – VivaNatura Indicatii: Pielea copilului este delicată și sensibilă și se poate deshidrata foarte repede deoarece pelicula hidrolipidică nu este dezvoltată suficient. Șamponul natural Bebe Drag este special creat pentru a proteja bariera cutanată intensificând stratul protector natural al pielii de la niv ...
  • Sampon cresterea parului cu Spirulina, Migdale si Avocado, Zanna

    Sampon cresterea parului cu Spirulina, Migdale si Avocado, Zanna

    35,90 lei
    Sampon cresterea parului cu Spirulina, Migdale si Avocado, ZannaIngredientele principale:Spirulină - conținând acizii grasi esențiali, vitamina A, beta-carotenul si aminoacizii fac firul de păr mai puternic si mai lucios.Uleiul de migdale - Bogat în vitaminele D şi E dar şi în minerale, cum ar fi calciul şi magneziul, acţionează ca un hidratant natural pentru p ...
  •  Sampon impotriva caderii parului cu extract de Bere, Zanna
    -44%

    Sampon impotriva caderii parului cu extract de Bere, Zanna

    19,75 lei
    35,90 lei
     Sampon împotriva căderii părului cu extract de Bere, 250ml, ZannaFortifică rădăcina părului,deasemenea înbunătățește textura și adăugă volum .Ingrediente principale:Extractul de bere este unul dintre cele mai bune ingrediente pentru creșterea mai rapidă a părului! Vitamina B din bere are acest efect, iar maltoza face firul de păr mai rezistent. Mai conține și b ...
  • Pachet Sampon Hidratant + Ulei de par regenerant, Zanna
    -10%

    Pachet Sampon Hidratant + Ulei de par regenerant, Zanna

    53,10 lei
    59,00 lei
    Pachetul constă în:1 buc - SAMPON HIDRATANT CU LAPTE DE CAPRA SI MESTEACAN, 250ML, ZANNA1 buc - ULEI DE PAR REGENERANT CU BRUSTURE SI ARGAN, 150ML, ZANNASAMPON HIDRATANT CU LAPTE DE CAPRA SI MESTEACAN, 250ML, ZANNAȘampon Hidratant cu Lapte de Capră si Mesteacăn, 250ml, ZannaIngredientele principale:Lapte de capră - conține calciu, proteine, fosfor, vitamina B2 si potasiu,lăs ...

Moda & Frumusete - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.