⚡ PROMO ⚡
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Insula de mirodenii.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Ce să folosești la plajă

Ce să folosești la plajă
     

Soarele este esențial vieții noastre! Este sursa noastră naturală de vitamina D și în special fototerapia. Galileo Galilei spune: „Soarele, cu toate planetele învârt în jurul său, depinzând de el, poate totuși să coacă un ciorchine de strugure de parcă n-ar avea nimic altceva de făcut în întreg Universul.”

Odată cu venirea verii suntem tentate să stăm o zi întreagă sub razele soarelui pentru a ne bronza! 

Bronzarea este procesul de expunere a pielii la radiațile UV (ultraviolete), în urma căreia pielea secretă o substanță numită MELANINĂ care are rolul de a proteja pielea dar este și pigmentul care dă culoare pielii noastre. Melanina este produs de celulele melanocite care reactionează cu radiațiile UV. 

Iată câteva trucuri pentru obținerea unui bronz excelent:

Exfolierea: este extrem de benefic să cureți bine pielea și să faci o exfoliere înainte de plajă. Ai grijă să îndepărtezi urmele de creme și lotiuni, deoarece zonele cu urme de loțiuni sunt mult mai expuse la soare și pot duce la arsuri. 

Hidratarea: apa este esențială pentru piele, mai ales după bronzare. Dacă celulele pielii nu sunt hidratate bine, culoarea bronzului devine neuniformă. Nu uita să bei cel puțin doi litrii de apă în fiecare zi!

Untul de Cacao: este secretul femeiilor Amazonieni! Nu numai că protejează și regenerează pielea, dar asigură și o bronzare uniformă. Are capacitatea de a stimula producerea de colagen și elastină, având proprietăți Anti Age. Chiar și loțiunile de plajă și după plajă au la bază unt de Cacao.

Uleiul de Morcov: beta-carotenii din compoziția uleiului de Morcov stimulează producția de melanină. Este ideal pentru pentru obținerea și menținerea unui bronz sănătos și în plus este și o bombă de vitamine. Uleiul de Morcov protejează pielea de razele UV: pielea va deveni strălucitoare și hidratată!

Uleiul de Măsline: cu uleiul de măsline te bronzezi mai repede și mai bine, dar de fapt motivul principal pentru evitarea lui când faci plajă este că nu te protejează de radiațiile solare. O idee grozavă este combinarea uleiului de măsline cu alte uleiuri cosmetice care au un factor de protecție solară!

Uleiul de Argan: este cunoscut ca "Aurul Marocului" și este folosit pentru hidratarea tenului și unghiilor, ceea ce îl face ideal pentru prevenirea uscării pielii în urma plajei. Uleiul de Argan conține tocoferol, un antioxidant puternic cu rol Anti Age, care ajută în prevenirea și reducerea ridurilor și calmează iritațiile după expunerea la soare.

Uleiul de Cocos: este ideal și în timpul plajei (hidrateaza) dar și după expunerea la soare (calmează pielea iritată)!

Doctorul Bruce Fife, în cartea lui "Virgin Coconut Oil - Nature's Miracle Medicine" spune: "Primele loțiuni de bronzare și de protecție solară apărute pe piață conțineau ulei de cocos, ca ingredient de bază. Chiar și astăzi numeroase loțiuni de protecție solară au formule ce conțin ulei de cocos. Acesta are abilitatea uimitoare de a vindeca pielea și de a împiedica efectele dăunătoare ale radiațiilor UV asupra pielii. Unul dintre motivele pentru care este atât de eficient pentru protecția pielii îl constituie proprietățile sale antioxidante, care împiedică arsurile și atacul oxidativ, ce contribuie la apariția cancerului de piele."

Citește și despre protejarea pielii în timpul plajei: aici.

Iată ce spune faimosul Dr. Weston despre expunerea la soare:

 

Moda & Frumusete - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.