30 RON reducere la comenzile de peste 199 RON ☀
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Copiii intreaba despre sexualitate

Copiii intreaba despre sexualitate
     

De la primele intrebari curioase ale unui copilas cu privire la provenienta unui bebelas, pana la cele ale adolescentilor despre controlul nasterilor- parintii pot fi cei mai buni parteneri de discutie, cand este vorba de educatia sexuala a copiilor.

Doua influente puternice

Pubertatea determina ceva mai mult decat simpla maturizare a corpului. Ea este cea mai tumultoasa perioada de tranzitie din dezvoltarea oricarui om! Ajunsi la varsta pubertatii fetele si baietii trebuie sa faca fata la doua influente puternice: una de natura hormonala si cealalta de natura sociala.
Majoritatea copiilor traverseaza fara complicatii acesti 2-3 ani, dar unii sunt luati de valul acestor doua influente.


Hormonii declanseaza inceputul pubertatii. Ei genereaza schimbari fizice dar si psihice.
La baieti, hipotalamusul trimite impulsuri hipofizei, care la randul ei elibereaza hormonii cheie, si anume: androgenul si testosteronul. La fete, hipofiza determina productia in ovare, a doi hormoni importanti: estrogenul si progesteronul.

Parintii se gandesc adesea numai la transformarile fizice pe care le sufera copiii lor la pubertate. Dar trebuie accentuat faptul, ca din cauza hormonilor au loc si schimbari psihice, care se pot manifesta prin:

  • labilitate emotionala
  • nesiguranta
  • indoiala
  • dor de libertate.


Majoritatea parintilor inteleg nevoia de a spune unei fete in detaliu despre menstruatie si despre inceperea maturizarii ei sexuale. Se subintelege ca rolul acesta ii revine mamei. De multe ori insa se trece cu vederea ca si baiatul trebuie sa fie informat despre maturizarea sexuala. Iar acesta este datoria tatalui!

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter