Cătina este un arbust fructifer cu fructe care îți păstrează proprietățile chiar dacă sunt păstrate în condiții de ger. Uleiul de cătină se obține cel mai des prin procesul mecanic de presare la rece, fie din pulpa fructelor, fie din semințele lor, se numește si “aurul lichid”. Este cel mai prețios extract al acestei plante cu nenumărate beneficii pentru piele, sistemul imunitar, sistemul cardiovascular și ficat.
Are o compoziție bogată și conține: antioxidanți, minerale, vitamine, acizi grași. Antioxidanții încetinesc îmbătrânirea și ajută la protejarea celulelor de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi.
Efectele sale anticancerigene și antitumorale sunt binecunoscute. Poate fi folosit pentru prevenire și pentru recuperare. În caz de alergii, rinită, gripă, ajută la ameliorarea simptomelor are un mare efect.
Datorită conținutului ridicat de vitamina C și vitamina E, uleiul de cătină, conform studiilor efectuate, este benefică pentru sănătatea inimii. Vitaminele promovează regenerarea celulelor pielii și mențin elasticitatea.
Uleiul de cătină protejează celulele hepatice de la deteriorare. Poate ajuta la prevenirea dezvoltării diferitelor boli hepatice sau poate încetini deteriorarea și în bolile hepatice existente.
Căntia are și omega-7, care asigură regenerarea țesutului pielii, regenerarea celulelor si aspectul sănătos al pielii. Poate ajuta la hidratarea vaginală în timpul menopauzei.