✨ TENTATIA ZILEI
Ai 12% reducere pentru toate produsele din categoria Sanatate sexuala.
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Energia Qi

Energia Qi
     

Energia Qi cunoscuta sub denumirea de energie vitala a organismului uman. Deficitul de Qi genereaza o multime de probleme de sanatate, insa dieta si odihna corespunzatoare pot ameliora acest deficit. Din punct de vedere al medicinei chinezesti, deficitul de Qi este remediat si pentru leacuri vegetale si acupunctura.  Notiuni cu sens care sunt asemanate deficitului de qi exista si in taditiile altor popoare:

  • la grecii antici exista : „pneuma”.
  • la ganditorii occidentali exista „energia vitala”.
  • la tibetani: „lung”.
  • la hawaiieni „mana”
  • iar la indieni exista : „prana”.

In literatura noastra si in medicina populara existau termieni folisiti  de inaintasii nostri, cum ar fi  „vlaga” sau „vigoare”. 

 Qi este o forta a vietii, o energie misterioasa care se afla la originea materiei, senzatiilor si trairilor experimentate de catre om. Atunci cand dispunem de o cantitate suficienta de qi, iar energia noastra este distribuita corespunzator catre toate partile corpului nostru, atunci suntem cu adevarat sanatosi, atat psihic cat si fizic. In momentul in care se manifesta un deficit sau blocaje ale energiei exista riscul sa apara boala.

Deficitul de energie vitala se manifesta prin oboseala nejustificata, respiratie scurta, transpiratii spontane, lipsa dorintei de a comunica verbal. Imbatranirea prematura este o consecinta a deficitului de qi, iar aceasta lipsa duce la la afectini cronice precum bolile cardiovasculare, atacurile vasculare cerebrale.

Avem nevoie de un echilibru zilnic intre activitate si repaus, avem nevoie de 7-9 ore de somn pe noapte fiind importanat evitarea situatiilor de care provoaca un stres puternic pentru un somn de buna calitate. 

Terapii alternative - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Uleiul de sunatoare , cicatrizant natural

Aboneaza-te la newsletter