Zilele Rapunzel
toate produsele cu -12% reducere
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Beneficiile ceaiului de hibricus

Beneficiile ceaiului de hibricus
     

 Floarea de hibricus, cunoscuta inca din antichitate, face parte din familia Malvaceae fiind originara de la tropice. Florile acestei plante au fost utilizate in medicina populara orientala. Ceaiul de hibricus este obtinut dintr-un amestec de flori si frunze uscate, alaturi de calciul plantei. 

In antichitate Egiptenii consumau acest ceai pentru efectul sau diuretic, pentru prevenirea manifestarilor cardiovasculare si pentru scaderea temperaturii corpului. Hibricusul mai este utilizat pentru reducerea simptomelor racelii, bolilor de ficat si constipatiei.

Ceaiul de hibricus este recunoscut deoarece ajuta la:

  1. Scaderea tensiunii arteriale: 
  2. Este benefic persoanelor cu diabet
  3. Are continut bogat de antioxidanti, avand efect antiinflamator si antibacterian
  4. Sustine sistemul imunitar si protejeaza organismul.

Propietatile antioxidante ale ceaiului de hibricus pot contribui la mentineara sanatatii ficatului, deoarece antioxidantii permit ficatului sa filtreze eficient substantele nocive, contribuind la detoxifierea organismului.

Datorita proprietatilor depresive ceaiul de hibricus ajuta la combaterea anxietatii.

Datorita continutului bogat in acid absorbic ceaiul de hibicus poate imbunatati functiile de autoprotectie ale organismului, protejand astfel organismul de raceala. 

 Cel mai bun remediu naturist care lupta impotriva febrei este ceaiul de hibricus, datorita efectului revigorant. Hibricusul poate oferi o senaztie invioratoare, reducand din posibilitatea cresterii  temperaturii organismului.

Stiai ca ceaiul de hibricus te ajuta sa slabesti?

Aceasta planta inhiba absorbtia de glucoza si de amidon in momentul in care consumam alimente pe baza de carbohidrati,acest ceai nu contine calorii. 

 Avand in componenta sa ”phaseolamin” care reduce productia de zaharuri.

Sanatate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter