Luna Pro Natura
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Virusul Hepatitei B

Virusul Hepatitei B
     

 Hepatita B este o infectie a ficatului provocata de virusul hepatitic B, mai exact hepatita inseamna inflamatia ficatului. Functia ficatului poate fi afectata atunci cand el este distrus sau inflamat. Este important de retinut faptul ca virusul hepatic B poate fi transmis prin contact sexual. 

Virusul Hepadna este cauza hepatitei B. Acest virus se prezinta in sangele pacientilor infectati sub aspectul unui virion sferic fiind rezistent la miscare, la actiunea eterului si la desicare. 

Transmiterea virusului pe cale sexuala are loc la barbatii homoxesuali care nu sunt vaccinati si coreleaza cu eventualitatea partenerilor multipli. 

Alte cai de transmitere ale hepatitei B sunt:

  1. La nastere (de la mama infectata la fat in timpul nasterii)
  2. Act sexual cu un partener infectat
  3. Folosirea in comun a acelor, seringilor sau a echipamentelor de preparare a drogurilor
  4. Folosirea in comun a periutei de dinti, lamei de ras sau a echipamentelor medicale cu persoana infectata
  5. Contact direct cu sangele sau cu ranile deschise ale persoanei infectate
  6. Expunere la ace sau la alte obiecte ascutite ale unei persoane infectate
  • Hepatita B acuta: apare in primele 6 luni de la expunerea virusului hepatitei B si este de scurta durata, ea nu poate varia in severitate, acest virus dispare in special la adulti fara tratament.Persoanele vindecate de virus devin imunizate pentru tot restul vietii. Este important de retinut faptul ca hapatita acupa poate sa duca la infectie cronica.
  • Hepatita B cronica: poate determina probleme grave de sanatate precum cancerul hepatic. Reprezinta infectarea pe termen lung.

Pana cand vor deveni necontagiosi sau partenerii lor vor fi vaccinati, pacientilor li se recomanda sa evite contactele sexuale neprotejate. Este recomandat ca persoanele care sunfera de infectia Hepatitei B sa nu doneze sange.

Puteti evita transmiterea virala a Hepatitei B prin evitarea sexului neprotejat, fiind recomandata vaccinarea universala.

 Hepatita B se transmire prin contactul sexual virusul Hepatitei B se regaseste in saliva, in secretiile vaginale si in sperma. Exista sanse de infectare si in momentul sarutului, riscul fiind mai mare in cazul pacientilor care poarta aparat dentar sau au rani deschise in cavitatea bucala, deoarece virusul se regaseste si in saliva bolnavilor.

Exista vaccin impotriva Heoatitei B, folosit in special de catre persoanele cu risc crescut de infectare.

 

Sanatate sexuala - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Tot ce trebuie sa stii despre pistrui

Aboneaza-te la newsletter