Luna Pro Natura
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Uleiul de sunatoare , cicatrizant natural

Uleiul de sunatoare , cicatrizant natural
     

 Sunatoarea este o planta ce creste in regiunile de dealuri si campie. Aceasta planta se enumera printre plantele folosite in scop terapeutic, gratie principiilor active pe care le contine, este folosita pentru ameliorarea si imbunatatirea starii de sanatate. 

Printre compusii principali pe care ii contine, se enumera si hipericina care este solubila in uleiuri grase, imprima o actiune cicatrizanta si antiseptica. 

  Cu siguranta multi dintre noi nu stiam faptul ca sunatoarea aduce beneficii si in cazurile care tin de sistemul nervos. Un studiu demonstraza faptul ca sunatoarea consumata in anumite doze, poate fii dedicata si depresiei deoarece efectele ei sunt similare cu ale medicamentelor antidepresive,avand efect calmant. Ea fiind bogata in flavonoide, taninuri si catehina, care au un rol important in apararea organismului. Uleiul de sunatoare are proprietati:

  • antiinflamatoare,
  • antibacteriene cicatrizante care actioneaza impotriva alergiilor eczemelor, iritatiilor.

Produsele din extract de sunatoare pot fi utilizate cu succes in ameliorarea problemelor digestive, contribuie si la eliminarea toxinelor din organism si la detoxifierea ficatului, calmeaza durerile de stomac si regleaza tranzitul intestinal.

Ulei de sunatoare este eficient in actiunile dematologice, servind ca pansament in arsuri, iritatii, rani deschise, ecmeze, acnee. 

Uleiul de sunatoare este excelent  pentru masaj, deoarece lucreaza direct pe coloana, este indicat ca atunci cand folositi acest ulei sa evitati contactul cu soarele deoarece razele puternice alte soarelui ce s-ar putea finaliza cu arsuri.

Iti prezentam un mod de preparare a uleiului de sunatoare.

Pentru prepararea uleiului de sunatoare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 

  • ulei de masline sau ulei vegetal presat la rece
  • flori de sunatoare maruntite

Intr-un borcan de 800ml puneti planta pana ajungeti la gura borcanului iar apoi turnati uleiul, pana ce acoperiti florile, apoi lasati borcanul la macerat timp de 14 zile intr-un loc caldros, insorit. Acest procedeu se poate repeta de 4-5 ori iar in final trebuie sa obtineti un ulei de culoare rosie, intensa. Este indicat sa pastrati uleiul in recipiente de sticla, de culoare inchisa intr-un loc racoros. 

Remedii naturiste - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Inapoi la scoala

Aboneaza-te la newsletter