DAILY DEALS
Ai 14% reducere pentru toate produsele din categoria Tincturi.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Anemia la copii nu e joacă, atenție la ce mănâncă!

Anemia la copii nu e joacă, atenție la ce mănâncă!
     

Anemia este o problemă frecventă la copii, cea mai importantă cauză fiind aportul insuficient de fier.

Există o serie de anemii frecvente și severe cauzate de boli cronice și genetice, dar și anemii cauzate de infecții repetate, carențe alimentare, prematuritate, deficit de absorbție intestinală, tratament prelungit și repetat cu antibiotice. 

Anemia se manifestă prin stări de amețeală, episoade de pierdere a vederii, stări de oboseală,  constipație, paloare a pielii, scăderea în greutate, reducerea capacității de concentrare și alterarea performanțelor școlare prin hipoxia cerebrală cauzată de anemie.

În cazurile în care se agravează pot să apară sângerări în scaun, îngălbenirea pielii, stări de leșin, dureri în piept. 

Anemia este adesea un simptom al unor boli, de aceea în cazul în care apar mai multe semne este bine să solicitați consultul de specialitate. 

Anemia, prevenție și tratament

Anemia cu deficit de fier este cea mai comună formă de anemie, ce poate fi prevenită asigurându-vă că copilul primește suficient fier în alimentația sa.

Primul pas începe cu alăptarea, laptele matern fiind cel mai indicat. În cazul în care acest lucru nu este posibil, sunt recomandate formule de lapte care să conțină fier. Este recomandată evitarea consumului de lapte de vacă, deoarece conține puțin fier, până după vârsta de 1 an, când copilul mănâncă suficiente alte alimente care conțin fier.

Trebuie incluse în dietă alimente bogate în fier, precum carne roșie, plante cu frunze verzi- spanac, salată, urzici, sfeclă și suc de sfeclă roșie, alimente bogate în folați- năut, sparanghel, avocado, nuci, fasole, alimente bogate în vitamina B12- cereale, lapte, ouă, alimente bogate în vitamina C-mere, ardei gras. 

Așa cum sunt alimente ce reduc riscul apariției anemiei, există și alimente ce pot favoriza apariția acestora și sunt de evitat în cazul în care copilul este diagnosticat cu anemie-iaurt, roșii, citrice, preparate din soia, alimente fermentate, prăjite în ulei. 

În funcție de cauzele care au determinat anemia există mai multe modalități de tratament, alături de medicație se recomandă și o serie de suplimente alimentare. Există suplimente alimentare bogate în fier , care ajută la formarea hemoglobinei, suplimente ce conțin vitamina B6  care ajută la producerea de globule roșii. Produsele pe bază de cătină și propolis completează  tratamentul și sunt benefice în tratarea anemiei, polenul care are proprietăți antianemice sau spirulina care este bogată în fier și în vitamina B12.  

Copilul meu - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Infertilitatea si lipsa libidoului

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.