DAILY DEALS
Ai 14% reducere pentru toate produsele din categoria Tincturi.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Bolile sezonului rece: Infecțiile urinare. Cum să le previi și tratezi corect!

Bolile sezonului rece: Infecțiile urinare. Cum să le previi și tratezi corect!
     

Infecțiile tractului urinar devin mult mai frecvente odată cu debutul sezonului rece. Frigul le favorizează și ne reduce accesul la principalii adjuvanți, mult mai ușor de regăsit în mod natural în alimentație, de-a lungul altor anotimpuri. Studiile spun că mai mult de jumătate din populația feminină se confruntă cu o infecție urinară pe parcursul vieții, majoritatea devenind însă recidivante, iar femeile sunt de 10 ori mai predispuse decât bărbații la acest tip de tulburare.

Infecțiile cailor urinare nu trebuie neglijate! Tratarea lor din timp și constatarea unei predispoziții trebuie să reprezinte o prioritate, întrucât recurența poate duce la stări inflamatorii recidivante ale rinichilor, poate provoca insuficiență renală, ori chiar infertilitate.

Cu toate astea, nu e cazul să te îngrijorezi – oricare dintre aceste efecte nedorite poate fi contracarată cu ajutorul instrumentelor corecte – un mix de alimentație și suplimente potrivite, pe care vi le explicăm în cele ce urmează. Dar înainte de asta, să înțelegem...

Ce este și cum identificăm o infecție urinară?

Infecțiile urinare sunt cauzate în cea mai mare parte de bacterii, însă au și o component emoțională puternică: un conflict interiorizat sau stresul la locul de muncă le pot influența ori menține.  

În principiu, identificarea tulburărilor tractului urinar nu este dificilă. Simptomele sunt extrem de neplăcute și includ:

  • senzație de usturime, durere și arsură în timpul urinării,
  • necesitatea de a urina mai des,
  • crampe și durere la nivel abdominal, stare generală proastă,
  • ocazional senzație de greață și vărsături,
  • febră, în stadiul agravat.

 Ce putem face pentru a le preveni și trata?

 Pe lângă un tratament adecvat, prescris de medicul specialist, iată câteva sfaturi care pot ajuta la reducerea simptomelor:

  1. Consumă mai multe lichide decât de obicei: ceaiuri din plante (merișor, mătase de porumb, scai vânăt etc.) și cât mai multă apă plată. Unul dintre cele mai importante, mai eficiente și totodată SIMPLE lucruri pe care le poți face atunci când suferi de tulburări ale tractului urinar este să bei multe lichide. Apa te ajută să elimini bacteriile, iar ceaiurile complementare te ajută să împiedici dezvoltarea lor, diversificând totodată lichidele ingerate, făcând întreg procesul mai ușor. Specialiștii recomandă consumul a cel puțin 6-8 pahare de apă și lichide derivate în mod normal, și până la 12-15 pahare de apă atunci când ai o infecție a tractului urinar. ATENȚIE! Evită însă sucurile cu zahăr adăugat sau băuturile carbogazoase, ele cresc și mai mult aciditatea si agravează astfel simptomele infecției urinare. Dintre sucurile naturale, de mare folos în această afecțiune, amintim sucul de merisoare, de morcovi, de coacaze sau afine (în cantități limitate însă la 500 ml/zi).
  2. Acordă o atenție sporită alimentației! Produsele alimentare dulci, foarte procesate și multe derivate din carne, dar și produsele de patiserie și panificație cauzează creșterea excesivă a acidității și a cantității de acid uric din sange, ceea ce face ca infecția urinară să fie și mai greu de tratat. Înlocuiește aceste alimente cu produse alimentare cu un grad cât mai mare de alcalinitate, pentru a îți readuce echilibrul în organism. Poți miza pe migdale, țelină, mere, morcovi, piersici, salată verde, rucola, fulgi de ovăz sau alte pseudocereale.
  3. Folosește antibiotice naturale. Natura a avut întotdeauna resursele corecte, când vine vorba de majoritatea afecțiunilor – iar infecțiile urinare nu fac excepție! Antibioticele naturale sunt foarte eficiente deoarece redus mediul de dezvoltare propice bacteriilor cauzatoare, nu perturbă echilibrul natural al florei intestinale și nu prezintă alte efecte negative, dar și fiindcă  bacteriile nu sunt capabile să dezvolte rezistență la ele.

Cele mai indicate antibiotice naturale în infectii urinare sunt:

Drept concluzie, iată, pe scurt, cum poți evita sau lupta împotriva infecțiilor urinare:

  • Ferește-te de frig!
  • Bea multă apă!  
  • Consumă cât mai multe fructe, ceaiuri și sucuri proaspete de fructe (în special fructe de pădure, merișoare și morcovi)!
  • Evită alimentele acide!
  • Folosește remedii și antibiotice naturale!
  • Acordă importanță sporită emoțiilor, somnului și stărilor interioare, încearcă să limitezi sursele de stres și neliniște! 

Ai grijă de tine, de corpul și de mintea ta! Ești unicul responsabil de menținerea stării tale de sănătate, iar organismul îți va mulțumi mereu pentru respectul cu care îl tratezi, și pentru fiecare alegere înțeleaptă pe care o iei referitor la alimentele și suplimentele pe care le utilizezi drept rutină de bază!

Ca un aliat de nădejde, Vitamix îți rămâne alături, cu sfaturi prețioase și produse mereu potrivite stării tale de bine! Întreaga gamă dedicată tratamentului infecțiilor urinare și prevenirii recidivei este disponibilă la Vitamix.

Savuros si sanatos - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.