☀ HOT DEALS ☀
Ai 12% reducere pentru toate produsele din categoria Uleiuri cosmetice.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Vitamina B8 - Vitamine si Minerale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Vitamina B8

Colina este un corp azotat intrand in compozitia materiei vii si actionand ca factor de crestere; este incadrata la vitaminele din complexul B, chiar daca nu corespunde intru totul definitiei date respectivelor.

Este o vitamina care nu este distrusa la caldura sau umiditate, dar lumina, alcalinitatea si oxigenul o afecteaza. Impiedica depunerea colesterolului pe peretii arteriali si contribuie la eliminarea substantelor toxice si a metabolitilor inutili acumulati in organism, inlesneste functiile ficatului (ajutand la eliminarea toxinelor din organism) si ale vezicii biliare; faciliteaza folosirea corespunzatoare a grasimilor si a colesterolului de catre organism.

Colina are urmatoarele proprietati:

  • inlesneste functiile ficatului (ajutand la eliminarea toxinelor din organism) si ale vezicii biliare;
  • faciliteaza folosirea corespunzatoare a grasimilor si a colesterolului de catre organism;
  • previne acumularea de grasimi in ficat;
  • ajuta la prevenirea schimbarilor degenerative ce se produc in ficat si in vezica biliara.
Concentratia acesteia in organismul uman determina stimuleaza cresterea parului si intarzie caderea acestuia, scaderea hemoglobinei, lipsa apetitului alimentar, oboseala, alterarea psihicului, calmeaza durerile musculare. Eficienta acestei vitamine sporeste prin asociere cu vitaminele A, B9, B12 si inozitolul. Inamici ai colinei sunt sulfamidele, alcoolul si tehnicile de prelucrare alimentara. Vitamina B8 provine din alimentatie:
drojdie de bere, carne, creier, inima, ficat si rinichi, galbenus de ou, produse lactate, lapte, anumite legume, cerealele integrale, porumbul, melasa, papadie, nuci, ciuperci, spanac, rosii, morcovi, dar ea mai este sintetizata partial si de catre flora intestinala.


Aboneaza-te la newsletter