☀ HOT DEALS ☀
Ai 12% reducere pentru toate produsele din categoria Uleiuri cosmetice.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Vitamina B2 Riboflavina - Vitamine si Minerale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Vitamina B2 - Riboflavina

Ca toate celelalte componente ale grupei B, riboflavina este solubila in apa, asadar trebuie consumata zilnic. Se gaseste atat in produsele animale, cat si in cele vegetale. Flora bacteriana intestinala are capacitatea de a sintetiza vitamina B2.

Vitamina B2 are un rol important in metabolismul proteinelor, grasimilor, dar cu precadere al glucidelor (scade glicemia), in cresterea si respiratia celulelor, ca si in procesul normal al vederii. De asemenea, ea asigura un bun tonus muscular si actioneaza favorabil asupra pielii, a mucoaselor si intestinelor, intervine in fenomenele de oxidoreducere de la nivelul celulelor.

Stimuleaza cresterea si functia de reproducere. Imbunatateste starea de sanatate a pielii, parului si unghiilor. Ajuta la eliminarea senzatiei de uscaciune a gurii, limbii si buzelor. Vitamina B2 mareste acuitatea vizuala si inalatura oboseala ochilor.

Vitamina B2 actioneaza conjugat cu vitamina B1 si PP, stimulind sinteza de proteine pornind de la aminoacizi. De asemenea, participa la metabolismul glucidelor si lipidelor.

Vitamina B2:

  • intra in compozitia enzimelor si participa la cresterea celulara si la metabolizarea proteinelor, glucidelor si lipidelor pentru a le transforma in energie
  • ajuta la mentinerea unui aspect sanatos al pielii, unghiilor, parului;
  • contribuie la imbunatatirea si mentinerea vederii, pentru ca stimuleaza nervul optic;
  • protejeaza mucoasa bucala.

Carenta de vitamina B2

este foarte rara, ea datorandu-se numai tulburarilor gastrointestinaie si hepatopancreatice. Asemenea situatii sunt evidentiate prin paloarea buzelor, urmata de fisurare si macerare, limba uscata, rosie si dureroasa in timpul masticatiei. Avitaminoze B2 se intalnesc, desigur, si mai rar, ele fiind insotite si de alte carente in vitamine din grupul B. Carenta de vitamina B2 diminueaza rezistenta organismului la infectii microbiene, scade rezistenta la efort, pe buze, limba si piele apar diferite leziuni specifice. Carenta de aceasta vitamina mai este evidentiata si prin aparitia de stomatite, dermatite seboreice, uscarea si caderea parului, friabilitatea si indoirea unghiilor, tulburari de crestere la copii, anemii, apatie, hiperemotivitate, tremuraturi si ameteli, scaderea acuitatii vizuale si a celei auditive, diminuarea campului vizual si dificultati de vedere la lumina slaba, anorexie, scaderea rezistentei organismului la infectii si la intoxicatii cu metale grele, scaderea tonusului muscular.

Suplimente de vitamina B2 - Riboflavina

Disponibile in concentratii variate - in mod obisnuit de 100 mg. La fel ca majoritatea vitaminelor din complexul B, este mai eficienta combinata in proportii egale cu celelalte. Dozele zilnice de vitamina B2 obisnuite sunt de 100 - 300 mg.

Nu se cunosc efecte toxice ale vitaminei B2. Excesul poate determina simptome ca: mancarimi, ameteala, senzatii de arsura sau furnicaturi.

Lumina - in special razele ultraviolete - si substantele alcaline au actiune distructiva asupra riboflavinei. Alti dusmani: apa (vitamina B2 se dizolva in lichidele folosite la gatit), sulfamidele, estrogenii si alcoolul.

 

 Aboneaza-te la newsletter