☀ HOT DEALS ☀
Ai 12% reducere pentru toate produsele din categoria Uleiuri cosmetice.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Calciu - Vitamine si Minerale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Calciu

Calciul este mineralul prezent in cantitatea cea mai mare in corpul omenesc. Calciul contribuie alaturi de fosfor la mentinerea sanatatii oaselor si dintilor. Calciul impreuna cu magneziul este responsabil de sanatatea sistemului cardiovascular. Aproape intreaga cantitate de calciu din corp este concentrata in oase si dinti. Un procent de 20 % din intreaga cantitate de calciu din oase este reabsorbita si inlocuita in fiecare an. Raportul intre cantitatile de calciu si fosfor existente in organism trebuie sa fie de doi la unu (doua parti de calciu pentru o parte fosfor). Calciul nu poate fi absorbit decat in prezenta unei cantitati suficiente de vitamina D. Pentru adulti este necesara o doza zilnica de 800 pana la 1200 mg calciu.

Calciul mentine o buna stare de sanatate a oaselor si dintilor. Asigura bataile regulate ale inimii. Ajuta in tratamentul insomniilor. Calciul contribuie la metabolizarea fierului. Detine un rol important in transmiterea impulsurilor nervoase, fiind un tonic al sistemului nervos.

Afectiuni datorate carentei de calciu:
Rahitism, osteomalacie, oesteoporoza.In cazul lipsei severe de calciu apar insomnia,palpitatiilie,vindecarea lenta a ranilor,starea de irascibilitate fara motiv aparent ,starile depresive,durerile de cap intense,senzatia de lipsa de aer nemotivata;la copii apare turburerea de crestere.

Surse naturale de calciu:
Lapte si produse lactate, branzeturi, soia, sardine, somon, alune, nuci, seminte de floare-soarelui, fasole uscata, conopida, broccoli.Aboneaza-te la newsletter