Luna Parapharm
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Iarba mare - Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Iarba mare

Iarba mare

Denumire stiintifica: Inula helenium

Iarba mare este o planta vivace, inalta de 60-150 cm, cu o tulpina dreapta, puternica, paroasa si ramificata in partea superioara. In pamanta are un rizom scurt, cilindric, gros de 2-6 cm, carnos, prezentand cicatrice inelare. Radacinile sunt lungi de 30-50 cm si au un diametru de 2-3 cm. Atat rizomul cat si radacinile au miros placut, balsamic.Florile prezinta la baza lor peri, care formeaza un papus, receptaculul este glabru, adica este lipsit de peri sau paite. Frunzisoarele externe (bracteele) care inconjoara capitulul sunt moi la pipait, late si acoperite cu peri. Infloreste in luna iunie pana in septembrie. Creste prin fanete umede, pe langa paraie, in regiunea padurilor de deal.

Se foloseste in tuse ca expectorant si calmant. Intern: colagog, antibiotic, expectorant, antispastic bronsic, diuretic, antihelmintic, sedativ usor.

Observatii

In regiunea de munte creste si "laptucul oii" care se aseamana cu iarba mare. Insa se deosebeste prin frunzele mari, cordate la baza, iar florile acestuia nu prezinta peri ci un papus scurt ce formeaza o coronula.


Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.