Ziua Apidava
toate produsele cu -14% reducere
0zile :00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Plante medicinale

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ginseng

Ginseng

Denumire stiintifica: Panax ginseng

În sistemele de medicină tradiţională din Asia, Ginsengul este folosit ca tonic revitalizant, încărcând cu energie „qi” întregul organism, dar nu în sensul cafeinei sau amfetaminei. În medicina tradiţională chineză şi coreeană, Ginsengul ca atare sau în combinaţie cu alte plante se recomandă ca tonic care revitalizează funcţiile întregului organism.

Experimental s-au dovedit efectele adaptogen şi antistres ale Ginsengului. Prin proprietăţile adaptogene, el ajută organismul să suporte mai bine condiţiile variate ale mediului extern. Efectul antistres este generat de ginsenozide, care au aceeasi structură cu hormonii anit-stres din corpul uman. Ginsengul este util pentru toate vârstele deoarece previne îmbătrânirea şi menţine forţa şi pofta de viaţă.  

Ginsengul măreşte eficienţa fizică şi mentală, capacitatea de adaptare a organismului la condiţii nefavorabile şi suprasolicitare, prezintă efecte antiinflamatoare, antioxidante şi împotriva cancerului. Acţionează asupra hipotalamusului, hipofizei şi suprarenalei.
Deşi este bine tolerat trebuie administrat consultând un medic deoarece sunt anumite precauţii privind administrarea în acelaşi timp cu câteva medicamente.

Atentie!
Deşi extractul de ginseng nu este un medicament, ar fi de preferat ca persoanele cu hipertensiune şi cardiacii să consulte medicul înainte de a asocia acest preparat cu medicamentele prescrise. Dozele mici pot produce crerşterea tensiunii arteriale, iar dozele mari - scăderea acesteia. E important de ştiut că extractul de ginseng prezentat în capsule sau tablete solubile în intestin este cel mai eficient. Diferitele preparate de ginseng obţinute prin extracţie alcoolică nu sunt la fel de eficiente.