Cătina este un arbust fructifer cu fructe care îÈ›i păstrează proprietățile chiar dacă sunt păstrate în condiÈ›ii de ger. Uleiul de cătină se obÈ›ine cel mai des prin procesul mecanic de presare la rece, fie din pulpa fructelor, fie din seminÈ›ele lor, se numeÈ™te si “aurul lichid”. Este cel mai preÈ›ios extract al acestei plante cu nenumărate beneficii pentru piele, sistemul imunitar, sistemul cardiovascular È™i ficat.
Are o compoziÈ›ie bogată È™i conÈ›ine: antioxidanÈ›i, minerale, vitamine, acizi graÈ™i. AntioxidanÈ›ii încetinesc îmbătrânirea È™i ajută la protejarea celulelor de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi.
Efectele sale anticancerigene È™i antitumorale sunt binecunoscute. Poate fi folosit pentru prevenire È™i pentru recuperare. În caz de alergii, rinită, gripă, ajută la ameliorarea simptomelor are un mare efect.
Datorită conținutului ridicat de vitamina C și vitamina E, uleiul de cătină, conform studiilor efectuate, este benefică pentru sănătatea inimii. Vitaminele promovează regenerarea celulelor pielii și mențin elasticitatea.
Uleiul de cătină protejează celulele hepatice de la deteriorare. Poate ajuta la prevenirea dezvoltării diferitelor boli hepatice sau poate încetini deteriorarea È™i în bolile hepatice existente.
Căntia are È™i omega-7, care asigură regenerarea È›esutului pielii, regenerarea celulelor si aspectul sănătos al pielii. Poate ajuta la hidratarea vaginală în timpul menopauzei.