Cânepa este una dintre cele mai rezistente plante, care crește în foarte multe locuri din lume și este capabilă să se adapteze în diferite condiții climatice. De asemenea, aceasta poate fi prelucrată în fibre, combustibil, ceară, ulei, rășină sau materiale textile.
Din nefericire, a devenit o plantă controversată, însă nu are de ce să fie: nu este „acea” cânepă din care se obține marijuana! Cânepa industrială are un nivel foarte scăzut de THC, într-atât de scăzut că nu are niciun efect asupra organismului.
Din punct de vedere nutrițional, semințele de cânepă sunt cele mai importante, deoarece sunt saturate cu elemente benefice.
Semințele de cânepă s-au dovedit o sursă importantă de proteine (la fel precum carnea de vită, pui sau pește).
Semințele de cânepă sunt cultivate de mii de ani, ele fiind extrem de hrănitoare, deoarece conțin multe proteine, acizi grași și minerale. Toate acestea sunt extrem de benefice în menținerea sănătății și a bunei funcționări a organismului uman.
Datorită procentului ridicat de Omega-3 și Omega-6 conținut de semințele de cânepă, consumul acestora poate întărește sistemul imunitar, reduce inflamațiile de la nivelul corpului și ajută la protejarea funcțiilor creierului, fiind eficiente chiar în prevenirea unor afecțiuni precum Parkinson, Alzheimer sau scleroza multiplă.
Semințele de cânepă pot îmbunătăți sănătatea sistemului cardiovascular și regla tensiunea arteriala, iar nutrientii pe care îi au în conținut ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Tofodată, regleaza nivelul hormonal - acidul gama linoleic din semințele de cânepă ajută la reglarea nivelului de hormoni de la nivelul glandei tiroide și reduce simptomele cauzate de dezechilibrul hormonal, iar cu aceasta reduce stările de depresie, anxietate sau simptome severe în perioada menopauzei.
De asemenea, semințele de cânepă sunt bogate în fibre, ceea ce le face ideale pentru a menține sănătatea tractului digestiv, reglând tranzitul intestinal. Pe lângă acest aspect, ele asigură și o senzație de sațietate mai îndelungată, fiind foarte utile în lupta cu kilogramele în plus.
Semințele de cânepă se pot consuma ca atare sau adăugate în diverse preparate. Acestea au un gust asemănător semințelor de pin și sunt foarte fine și cremoase, nefiind necesară înmuierea lor în apă. Atunci când sunt folosite în preparate gătite, semințele se adaugă la final, pe post de dressing sau topping.
Adaugă semințele de cânepă la smoothie sau shake, la salate, în hummus sau iaurt pentru o doză extra de nutrienți. Adaugă un plus de gust și textură gustărilor. Dar dacă dorești ceva extra, poți prepara din semințe unt sau lapte (asemănător laptelui se soia), înlocuind astfel laptele și untul de origine animală.
Gustul semințelor de cânepă se potrivește de minune cu somonul (pur și simplu, îl presari deasupra preparatului din pește) sau produselor de panificație.
În cazul în care urmezi o dietă vegetariană sau vegană, poți consuma pudră proteică obținută din semințe de cânepă: o singura lingura cu pudra contine opt grame de fibre si doua grame de Omega 3.
Introdu în dieta ta zilnică semințele de cânepă și bucură-te de efectele acestora asupra felului în care te simți. Pe Vitamix.ro găsești o selecție variată de semințe de cânepă decorticate, ideale pentru consumul zilnic, dar și batoane proteice din semințe de cânepă, ciocolată cu semințe de cânepă și multe alte produse delicioase. Comandă-le cu încredere, iar echipa noastră le va trimite direct la tine acasă, rapid și în siguranță.