⚡ PROMO ⚡
Ai 8% reducere pentru toate produsele din categoria Insula de mirodenii.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Proprietățile Yerba Mate

Proprietățile Yerba Mate
     

Pentru că strămoșii noștri au fost în contact permanent cu natura, întotdeauna încercau să folosească roadele naturii pentru a vindeca tot feluri de boli și afecțiuni, așa au descoperit și calitățile yerba mate asupra sănătății. Este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai importante produse naturale benefice sănătății omului.

Proprietățile acestui ceai devin tot mai surprinzătoare și cu cât experții avansează mai mult în cercetări, se descoperă beneficii noi ale yerba mate, cea mai revoluționară proprietate a lui fiind: prevenirea cancerului.
Niște studii realizate în Statele Unite indică că yerba mate este bogată în polifenoli, un antioxidant puternic care mărește sistemul de apărare a organismului, protejează distrugerea celulelor.

Conține mateină (ca și cofeină), care este un produs chimic, care acționează prin stimularea sistemului nervos, îmbunătățește activitățile mentale, crește energia și ajută la o concentrare mai buna. Reduce semnificativ anxietatea, permițând organismului să reziste la oboseala fizică și mentală, de asemenea se observă o îmbunătățire majoră în starea de spirit a celor care beau mate, mai ales în cazuri de depresie.


De asemenea asigură organismului minerale esențiale, cum ar fi sodiu, potasiu, magneziu și mangan, care împiedică acumularea de acid lactic în mușchi.
Este de asemenea un energizant natural recomandat persoanelor care practică activități fizice îndelungate. În compoziția sa se găsesc de asemenea vitaminele B1, B2, C, A dar și caroten, colină, riboflavonoide, acid pantotenic, inozitol și încă 15 tipuri de aminoacizi.

Are și proprietăți în scăderea colesterolului din sânge, în special așa numitul colesterol rău, și conține componente care cresc longevitatea.

În concluzie, Yerba Mate se definește ca o infuzie, ale căror proprietăți generează o mulțime de beneficii pentru sănătate, cum ar fi: a avea o bună dispoziție, împreună cu energie și vitalitate crescută.

Utilizarea sa regulată sub formă de ceai mate clasic și delicios, sau sub formă de infuzie, se poate bea cald sau rece, proprietățile lui rămânând aceleași.


Recomandare:

Este ideal să îl adăugăm la micul dejun pentru a începe ziua cu energie, și poate fi însoțit de pâine prăjită cu gem sau cremă de brânză și suc de portocale.

Sursa: ceaimate.ro

Yerba Mate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Pericolele arsurilor solare

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.