☀ HOT DEALS ☀
Ai 12% reducere pentru toate produsele din categoria Uleiuri cosmetice.
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Prepararea ceaiului mate

Prepararea ceaiului mate
     

Prepararii ceaiului mate nu se spune de obicei a prepara, a servi ci cebar (a celebra). Pentru a obtine un mate bun trebuie luat in considerare multe maruntisuri, iata cele mai importante:


1. In primul rand avem nevoie de un recipient mate in care vom pregati ceaiul. A prepara ceai mate fara recipientul mate este un lucru inconstient, pe care il comit doar femeile dornice sa slabesca. Strainii aleg de obicei recipient mate mare, deoarece nu cred ca si cantitate mica poate avea acelas efect si nu sunt constienti de faptul ca gustul adevarat al ceaiurilor reiese mai ales daca este preparat in cantitate mica. Intr-un mate mare ceaiul este ca si un ceai obisnuit, insa intr-un mate mic este o bautura energizanta, revitalizanta. Deci daca este mate, sa fie de marime mica, iar la alegerea lui sa luam in considerare ca pot fi de mai multe feluri: din lemn, din metal, acoperit cu piele, etc. In continuare avem nevoie de un vas in care se afla Yerba Mate, un ceainic, si un tub cu filtru (bombilla). Poate incepe celebrarea!

2. In recipientul mate asezam ceaiul mate, pana la jumatatea recipientului sau pana la treisfert. Producatorii recomanda ¾ din recipient.

 3. De obicei nu se adauga nici un fel de indulcitor, dar la cantitatea mai sus amintita se poate adauga 1 lingurita de zahar sau miere. Deoarece ceaiul actioneaza rapid si imediat, poate scade nivelul glucozei din organism.

4. Asezam palma pe gura recipientului si se amesteca bine yerba mate. Nu-l amestecam cu zahar, ci amestecam ceaiul mate pentru a evita ca praful sa infunde bombilla.

5. Ceaiul mate amestecat in recipient il asezam pe masa. Turnam peste el putina apa rece sau calduta si lasam sa stea 1-2 minute.

6. Ceaiul mate se imoaie de la apa rece, il amestecam putin cu bombilla si mai lasam sa stea 1-2 minute.

7. Mate asteapta doar apa fierbinte.

8. In ceainic pastram apa la 70 grade si umplem recipientul mate. Este necesar ca apa sa  nu aiba peste 70 de grade pentru a nu distruge vitaminele din frunzele mate si sa aiba o temperatura la care sa se poata consuma imediat. Asta de aceea este important, pentru ca cum am pus jos din mana ceainicul putem incepe savurarea ceaiului. Primele 2-3 mate o sa fie foarte tari, dar este o bautura dulceaga si foarte energizanta.

 Mate este gata si nu se termina toata ziua.

Sursa: ceaimate.ro 

Yerba Mate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Ceaiul mate si efectele lui!

Aboneaza-te la newsletter