Luna Herbagen
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Prepararea ceaiului mate

Prepararea ceaiului mate
     

Pentru prepararea unui ceai mate perfect trebuie să urmăriți următorii pași:

1. În primul rând, aveți nevoie de un recipient mate în care să pregăți ceaiul. Există 2 recipiente speciale pentru prepararea ceaiului mate, un recipient mate pentru a prepara o cantitate mare de ceai și unul mic pentru doar câteva porții. Indiferent în ce recipeint se pregătește ceaiul, trebuie respectate gramajele pentru a beneficia de toate proprietățile sale. În continuare aveți nevoie de un vas în care se află Yerba Mate, un ceainic și un tub cu filtru (bombilla).

2. În recipientul mate se așează Yarba mate, până la jumătatea recipientului sau 3/4 din volumul recipientului. Majoritate producătorilor recomandă ¾ din recipient.

 3. De obicei nu este nevoie să adăugați nici un fel de îndulcitor, dar la cantitatea mai sus menționată se poate adăuga 1 linguriță de zahăr sau miere. Deoarece ceaiul acționează rapid, poate să scădă nivelul glucozei din organism.

4. Așezați palma pe gura recipientului și amestecați bine yerba mate. Nu se amestecă cu zahăr, ci amestecați ceaiul mate pentru a evita ca praful să înfunde bombilla.

5. Ceaiul mate amestecat în recipient se așeză pe masă. Se toarnă peste el puțină apă rece sau calduță și se lasă să stea 1-2 minute.

6. Ceaiul mate se îmoaie de la apa rece, și trebuie amestecat puțin cu bombilla și lăsat să stea 1-2 minute.

7. Pentru prepararea ceaiului este nevoie doar de apă fierbinte.

8. În ceainic, apa trebuie să fie la o temperatură de 70 grade. Este necesar ca apa să nu depășească 70 de grade pentru a nu distruge vitaminele din frunzele mate și să fie preparat la o temperatură la care sa se poate consuma imediat după preparare.

Sursa: ceaimate.ro 

Yerba Mate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.