Luna Dennree
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Legenda ceaiului Mate

Legenda ceaiului Mate
     
Indienii Guarani din Paraguay au fost primii care au descoperit efectul stimulator al frunzelor  Mate.  Conform legendei aceasta planta si reteta prepararii ei au  fost aratate oamenilor de catre un zeu. Povestea s-a intamplat in felul urmator:
Tribul Guarani cultiva manioc si cereale si din cinci in cinci ani trebuiau sa se mute pe alte meleaguri unde  pamantul era mai fertil pentru agricultura. Intr-o zi un batran indian era prea slab ca sa se mute mai departe cu restul tribului si a fost lasat in urma. Fiica lui cea mica, frumoasa Jary, era pusa intr-o situatie grea, insa a decis totusi sa ramana cu tatal ei in loc sa mearga mai departe cu ceilalti tineri ai tribului. Acest gest nobil trebuia sa fie rasplatit: asa s-a intamplat ca intr-o zi a venit zeul “Pa’i Shume”, in forma unui saman si a intrebat-o pe fata ce ar putea sa o faca fericita. Frumoasa Jary nu a putut sa raspunda la intrebare. Tata ei a venit cu o dorinta in locul ei: “ Vreau sa am puteri noi ca  sa putem si noi sa urmam tribul”. Samanul i-a dat o planta verde cu indicatia de a o planta, de a-i culege frunzele, pe care sa  le usuce deasupra focului. Apoi sa  le macine si sa le  puna intr-un recipient facut dintr-un dovleac, iar in cele din urma sa toarne apa fierbinte peste planta macinata. Bautura astfel obtinuta l-a ajutat pe batranul indian sa capete puteri noi si impreuna cu fiica lui au putut  sa parcurga drumul greu pana la trib, unde au fost intampinati cu mare bucurie. Tribul a inceput sa cultive planta si sa se obisnuiasca sa bea acest ceai revigorant cu orice ocazie. Asa a inceput traditia ceaului mate  in America de Sud.
 

Yerba Mate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te la newsletterul nostru daca nu vrei sa pierzi promotiile noastre zilnice, cupoanele de reduceri periodice si noutatile aparute in magazinul nostru.