Luna Pro Natura
-20% din pretul original la toate produsele
00ore:00min:00sec
Vouchere Reduceri Pachete Magazine

Chipa Guasú cu aer de yerba mate

Chipa Guasú cu aer de yerba mate
     
Ingrediente:
                  4 porumb dulce
                  2 cepe
                  4 albusuri de ou
                  200 gr smantana
                  25 gr parmezan
                  20 gr branza albastra
                  20 gr branza Fontina
                  4 lingurite de Yerba Mate solubil
                  500 ml apa
                  5 gr lecitina de soia
                  100 gr zahar
                  sare si piper dupa gust
                  250 ml lapte
                  100 gr unt
                  7 gr gelatina simpla
                  fulgi de porumb pentru decorare

Mod de preparare:

Pentru crema de porumb: boabele de porumb se pun intr-o tigaie cu unt pana cand incep sa preia forma caramelului. Adaugati laptele si fierbeti pentru cateva minute. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Puneti amestecul int-un bol si amestecati cu mixerul pana obtineti o crema dulce de porumb. Aceasta crema se pune din nou intr-o tigaie si se adauga si gelatina.
Lasa-l pe foc cateva minute pana ce gelatina reactioneaza, apoi lasati sa se raceasca cateva minute.
Albusurile se bat, si daca s-a racit putin crema de porumb, se adauga spuma obtinuta din albusuri si se amesteca incet. Se i-a forma si se aplica o folie, peretii formei se unge cu ulei, si se pune amestecul obtinut in 1/3 din forma. Dupa aceea se pune la frigider pana cand aceasta devine ferm.

Pentru caramel de ceapa: intr-o tigaie se pune ceapa taiata marunt, la foc foarte mic, si se caleste bine, pana se obtine un fel de caramel. Presareaza cu putin sare si piper.

Pentru crema de branza: Se pune crema intr-o oala, se adauga bucatile de branza si se fierbe pana se topeste branza. Dupa ce s-a fiert se lasa sa se raceasca putin si se pune la frigider pana se raceste complet.

Pentru aer de yerba mate: Prepara o infuzie in apa din yerba mate solubil, si indulcese-l cu 3 linguri de zahar. Adauga lecitina, si cu mixerul la turatie maxima, prepara o emulsie, in timp ce se acumleaza aerul la suprafata.Separat-il de lichid.( acest lucru ar trebui facut la momentul servirii).

Pentru caramel din boabe de porumb: Se pun boabele intr-o tigaie cu putin unt, pana cand incep sa aiba o culoare maronie, si incep aproape sa sara. Apoi adaugati putin zahar si asteptati pana incepe sa fie ca caramelul.

Pentru fulgi de porumb prajite: puneti ulei intr-o oala mica, si prajiti fulgii de porumb dulce, apoi folositi-le la decorarea vasului.

Pasul Final: aseaza forma cu crema de porumb pe o farfurie, pe aceasta farfurie aseaza un strat de caramel de ceapa. Apoi i-a crema rece si bate-l pana devine ferm.Scoate-l din forma si aseaza-l peste ceapa. Decoreaza cu fulgi de porumb prajit. Intinde caramel din boabe de porumb si parfumeaza-l cu aer de Yerba Mate.

Yerba Mate - Articole cu si despre produse si tratamente naturiste

Articole precedente

Lichior Yerba Mate

Aboneaza-te la newsletter